Kamu Denetçiliği Kurumu TÜRKSAT’tan cevap bekliyor

AYD Başkanı Sinan Burhan ve Yönetim Kurulu üyeleri Kamu Denetçiliği Kurumuna giderek, Uydu ücretlerine ilişkin haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla TÜRKSAT’ın uydu kira bedellerinde yerel medyaya yönelik bir düzenleme yapması gerektiğini, ücretlerin TL üzerinde tahsil edilmesini içeren bir başvuru yaptı. Kamu Başdenetçiliği bu başvuru üzerine TÜRKSAT şirketine bu haksızlığın nedenine ilişkin bir açıklama talebinde bulundu. Yazılı olarak TÜRKSAT’tan cevap bekleniyor.

Haberler 04.12.2021 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Yaynclar Dernei, Kamu Denetçilii Kurumuna bavuruda bulunarak, TÜRKSAT Uydu kiralarnn yüksek olmas nedeni ile ikayet bavurusunda bulundu. Ulusal ve yerel televizyon kanallarnn TÜRKSATa ayn uydu ücreti ödemesinin adaletsizlik olduunu belirten dernek yönetimi ikayet dilekçesini Kamu Badenetçilii kurumuna sunmutu. Yerel medyann yaad skntlar bir dosya halinde sunulmutu.

TÜRKSATTAN CEVAP BEKLENYOR

AYD Bakan Sinan Burhan ve Yönetim Kurulu üyeleri Kamu Denetçilii Kurumuna giderek, Uydu ücretlerine ilikin haksz rekabetin önüne geçilmesi amacyla TÜRKSATn uydu kira bedellerinde yerel medyaya yönelik bir düzenleme yapmas gerektiini, ücretlerin TL üzerinde tahsil edilmesini içeren bir bavuru yapt. Kamu Badenetçilii bu bavuru üzerine TÜRKSAT irketine bu hakszln nedenine ilikin bir açklama talebinde bulundu. Yazl olarak TÜRKSATtan cevap istendi.

HAKSIZLIK SON BULMALI

Kamu Badenetçiliinin yazs üzerine bir açklama yapan AYD Bakan Burhan, Bu haksz rekabetin bir an evvel son bulmasn, taleplerimizin yerine getirilerek yerel kanallarn bir nebze olsun nefes almasn bekliyoruz. Kamu Badenetçilii Kurumuna bu yazsndan dolay Anadolu medyas adna teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git