Kamuda normalleşme nasıl olacak? İşte o açıklama

Ülkemizde korona virüs salgınının seyrinin gerilemesi ile birlkte normalleşme sürecine yavaş yavaş girileceği geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nca açıklanmıştı. Peki kamuda normalleşme nasıl olacak?

Haberler 25.05.2020 - 17:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkemizde korona virüs salgnnn seyrinin gerilemesi ile birlkte normalleme sürecine yava yava girilecei geçtiimiz günlerde Salk Bakanlnca açklanmt. Peki kamuda normalleme nasl olacak? Memurlarn ulat kaynaklar, Bakanlklarn 1 Haziranda personelin mesaiye gelmesi yönünde yazlar yazmaya baladn bildirdi. Memurlar ne zaman mesaiye balayacak?

Coronavirüsle mücadele kapsamnda kamu kurumlar uzaktan ve esnek çalma sistemine geçmiti. Edinilen bilgiye göre bakanlklarda kurumlarn yapt iin niteliine göre ileyi belirlenecek. Baz bakanlklar personeli için haftada üç gün nöbet yazmaya. baz bakanlklar ise çallan yerlerdeki görev dalmna göre, 1 gün nöbet 1 gün i eklinde görev çizelgesi oluturmaya balad.

Önümüzdeki günlerde hangi kurumda nasl bir çalma düzeni oluturulaca netlik kazanacak. Baz kurumlarda ise esnek ve uzaktan çalma modelleri üzerinde de duruluyor.

Ana Sayfaya Git