Kan bağışını artırmak için yoğun çaba

TÜRK Kızılay Güneydoğu Bölge Kan Merkezi'nce soğuk hava koşulları ve pandemi nedeniyle azalan bağışçı sayısının yükseltilmesi için ekip sayıları artırılıp, mahallelerde kampanyalar düzenlenmeye başlandı. Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Kemal Yıldız, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Haberler 09.01.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede Van, Mu, Bitlis, Ar, Hakkari ve Idrdaki hastanelerin kan ihtiyacnn karland Kzlay Güneydou Bölge Kan Merkezince kan ba merkezlerinin yan sra kurulan mobil araçlarla da kan baçlar kabul ediliyor. Pandemi ve son dönemde bölgede havalarn soumas nedeniyle kan banda azalma oldu. Kzlay ekipleri, azalan kan stokunu artrmak için hem ekip saylarn artrd hem de sokaa çkma kstlamalarnda mahallelerde kampanyalar düzenlemeye balad.

Kzlay Güneydou Bölge Kan Merkezi Kan Ba Kazanm Uzman Kemal Yldz, bölgede 6 ilin hastanelerinin kan ihtiyacn karladklarn söyledi. Yldz, Bölgemizde hava artlarnn souk olmas ve pandemiyle birlikte bir düü yayoruz. Yine de hastanelerimizin kan ihtiyacn karlyoruz. Tabi insanlarn bu konuda duyarl olmas gerekiyor. Kan sürekli bir ihtiyaç. Kana ihtiyaç duyulduu zaman insanlarn aramamas için düzenli olarak kan bana gelmeleri gerekiyor. Aldmz kann yüzde 80ini biz mobil araçlardan alyoruz. Kan ba merkezine de ba oluyor. Ama özellikle pandemi döneminde düen kan saylarn artrmak için ekip saysn artrdk. Özellikle ekiplerimiz sokaa çkma yasaklarnn olduu günlerde mahallelerimizde kan ba kampanyamz oldu ve ciddi bir katlm oldu. Dier mahallelerimizden de ayn destei bekliyoruz dedi.

GÖNÜL RAHATLIIYLA GELSNLER

Kan merkezleri ile mobil araçlarn her akam dezenfekte edildiini ve steril hale getirildiini belirten Yldz, Araçlarmz her akam dezenfekte ediliyor ve steril bir hale getiriliyor. Tek kullanmlk eldivenler kullanlyor. çalan arkadalarmz her baçnn ateini ölçülüyor. Örtüler her baçnn ardndan deitiriliyor. Kan banda bulunmak isteyen herkes gönül rahatlyla gelip kan banda bulunabilirler diye konutu.

Ana Sayfaya Git