Kandil'den kaçıyorlar

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyindeki PKK'nın terör kamplarına yönelik 11 Mart'ta başlatılan hava destekli operasyonlarda şu ana kadar 400 kilometrekarelik alan terörden arındırıldı, 155 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 08.06.2018 - 15:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan Suriyenin Afrin bölgesinde terör örgütü PKK/PYDye yönelik, 4 bin 497 teröristin etkisiz hale getirildii, baaryla tamamlanan Zeytin Dal Harektnn ardndan Irakn kuzeyinde terör kamplarnn bulunduu alanlarda yürüttüü operasyon kararllkla devam ediyor.

2. Ordu Komutan Orgeneral smail Metin Temelin koordine ettii, Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki 3üncü Piyade Tümen Komutanlna bal 34üncü Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanl ekiplerince devam eden snr ötesi operasyonlarda, 11 Marttan bu yana 155 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden temizledii 23 kilometrelik snr hatt boyunca 11 üs bölgesi kuran Mehmetçik, bu üslerde hem terör örgütü PKK ile zorlu arazi artlarnda 7/24 etkin bir mücadele örnei sergiliyor hem de Türkiyeye szma giriimlerinin önüne geçiyor. Arazi ve hava koullarnn çetin olduu bölgede Mehmetçik üs bölgelerine yiyecek ve mühimmat sevkiyatn bazen araç, bazen helikopter, bazen de yük hayvanlaryla gerçekletiriyor.

Ana Sayfaya Git