Kanser ilaçlarını böyle çalmışlar

Usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, başka ülkelere satmaya çalışan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen şebekenin iki üyesi İsmail E. ve Veli T.´nin, hastanede ilaçları çaldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 29.03.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn da aralarnda bulunduu Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarnn kulland ilaçlar alp, baka ülkelere satmaya çalan, devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uratt öne sürülen ebekenin iki üyesi smail E. ve Veli T.nin, hastanede ilaçlar çald anlara ait görüntüler ortaya çkt.

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ube Müdürlüü ekipleri, yaplan teknik ve fiziki çalmalarla usulsüz reçetelerle kanser hastalar ve organ nakli olan hastalarn kulland ilaçlar alp, baka ülkelere satmak isteyen, uyuturucu özellii tayan ilaçlarn ticaretini yapan ebekeyi deifre etti.

Savcln gözalt karar çkartmasnn ardndan aralarnda l Salk Müdürlüünde görevli müdür yardmcs 4 doktor, 2 salk merkezi çalan, 2 biyolog, 11 eczane ve ilaç firmas çalannn da bulunduu 46 kiinin yakalanmas için 19 ubatta Adana merkezli stanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakr, rnak ve Vanda e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarnda yakalama karar bulunan 46 kii gözaltna alnd. üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda, 1 ruhsatsz tabanca, 1 kurusk tabanca, 3 ruhsatsz av tüfei, 36 bin 240 ABD Dolar, 230 Euro ve 17 bin 950 TL, çok sayda ilaç, Suriye uyruklu kiilere ait kimlik fotokopileri ele geçirildi.

12 MLYON 523 BN LRALIK VURGUN

ebekenin kanser hastalarnn kullanmas gereken ilaçlar Azerbaycan, Suriye, ran ve Iraktaki balantlarna satmay hedefledikleri tespit edildi. Polisin 22 aramada ele geçirdii 9 bin 177 kutu faturasz ve reçetesiz ilaçlarn piyasa deeri ve üphelilerin kendi arasnda yapt para transferinin toplam 12 milyon 523 bin 111 TL olduu belirlendi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan 46 üpheliden 10u savclk talimatyla serbest braklrken, 36s `nitelikli dolandrclk, `rüvet, `resmi belgede sahtecilik ve `kamunun zarara uratlmas suçlamasyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan üphelilerden biyologlar smail E., Veli T., doktorlar Zeynep K., Metin D., flah K., eczaclar Mehmet Naci Ö., ahin E. ve Yakup ç. ile bu üphelilerle birlikte çalt tespit edilen Cevat E., Melih K., Nede O., Mustafa Ö., Eda Z., smail S., Yusuf Ü., Ahmet E., Kenan E. ile ran uyruklu Navid K. tutukland. l Salk Müdürlüü Salk Hizmetleri Bakan Yardmcs Y.C.nin de aralarnda bulunduu 18 üpheli ise adli kontrol artyla serbest brakld.

`BYOLOGLARIN LAçLARI çALMA ANLARI ORTAYA çIKTI

Olayla ilgili soruturma sürerken, operasyonda stanbuldan Ankaraya gönderilen kargoda 450 bin liralk 116 kutu ilaç ele geçiren polis, bu ilaçlarn hastanede biyolog olarak görev yapan smail E. ve Veli T.ye geldiini tespit etti. Ayrca bu kiilerin hastanedeki depolarnda 58 kutu kanser ilac ele geçirildi.

Yaplan aratrmada polis, smail E. ile Veli T.nin, hastanede ilaçlar çald anlara ilikin güvenlik kameras görüntülerine ulat. smail E. ve Veli T.nin kanser hastalarna vermeleri gereken ilaçlar tbbi eldivenlerin içine gizleyip, serumlara ar kesici ve vitamin enjekte ettikleri belirtildi.

KANSOROJEN OLDUUNU DÜÜNDÜM SAVUNMASI

Mahkemedeki ifadesinde suçlamalar reddettii örenilen üphelilerden smail E.nin, laçlar bozuktu. çeriinde kanserojen olduunu düündüüm maddeler vard. Hastalara vermek istemedim dedii örenildi.

Veli T.nin ise, laçlar dolabma bakas koymu diyerek kendisine kumpas kurulduunu anlatt iddia edildi.

Bu arada, polisin incelemeleri sonucu ilaçlarda kanserojen madde olmad ve çete üyelerinin yolcu otobüsleri ve kargo irketleri vastasyla ilaçlar stanbula, oradan da Türkiyenin dier kentlerine, kargo ba 350 dolar ücretle gönderdii ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git