Kapaklı'da dev operasyon! Tonlarcası ele geçirildi

Tekirdağ Kapaklı içesinde 20 ton çalıtı zeytin olduğu ihbarı ekipleri harekete geçirdi. Harekete geçen ekipler tonlarca zeytine el koydu.

Haberler 22.07.2017 - 02:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekirda Kapakl içesinde 20 ton çalt zeytin olduu ihbar ekipleri harekete geçirdi. Harekete geçen ekipler tonlarca zeytine el koydu. Tekirdan Kapakl ilçesinde nakliye dolandrcl çetesi çökertildi.

Kapakl lçe Emniyet Müdürlüü Asayi Büro Amirlii ekipleri, aksiyon filmlerini aratmayacak bir operasyona imza att. Nakliye dolandrcl yapan bir ebekeyi alc klna girerek çökerten Kapakl Polisi, toplam 20 ton çalnt zeytine el koydu. Gözaltna alnan 3 kii sabah savcla sevk edilecek.

Olay ile ilgili alnan bilgiye göre, nakliye dolandrclarnn ilk hedefi Tekirdan Ergene ilçesindeki bir ya fabrikas oldu. Fabrikadan bir TIR dolusu zeytinyan sahte kimlik ve evraklarla yine sahte plakal TIRa yükleyen dolandrclar, stanbul Bayrampaa halinde zeytinyalarn piyasaya satt.

Nakliye dolandrclar daha sonra Manisann Akhisar ilçesinde bulunan bir zeytin fabrikasndan yine ayn yöntem olan sahte kimlik, sahte evrak ve sahte plakal TIR ile 20 tonluk zeytin ile yeniden Bayrampaaya geldi. Burada alc bulamayan dolandrclar soluu Kapaklda ald.

Alc uyank olunca...

Kapaklda zeytinleri piyasaya satmak isteyen dolandrclar Kapaklda uyank alcya denk gelince deyim yerindeyse baltay taa vurdular. Alc, piyasa deerinin altnda fiyata satlmak istenen zeytin firmasn araynca olay aça çkt. Alc, durumu önce polise daha sonrada zeytin firmas ile irtibata geçti. Polis, durumu örendikten sonra adeta aksiyon filmlerine konu olacak bir operasyon gerçekletirdi.

Polis alc klna girerek dolandrclar Ömer D., Hakan T. ve Doan K. isimli ahslarla Bülent Ecevitparknda masaya oturduu esnada suçüstü olarak gözaltna ald. Dolandrclar Ömer D., Hakan T. ve Doan K., zeytinleri sakladklar deponun yerini polise söyledikten sonra polis, 20 tonluk zeytine el koydu. Gözaltna alnan üpheliler sabah adliyeye sevk edilecek.

Ana Sayfaya Git