Kapımız hep açık

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yoldan geçen ve su istemekten utanan aileyi görünce evinin kapısına "Acıkmış veya susamışsan çal kapıyı" yazan Emin Gökçen, tanımadığı insanlarla sofrasını paylamanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 18.07.2020 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeillii ve elaleleriyle Gurs Vadisi olarak bilinen bölgedeki krsal 300 haneli Yüceli Mahallesinde ikamet eden 20 yandaki Emin Gökçen, evinin önünde duran bir ailenin susamasna ramen su istemekten çekindiklerini fark etti.

Bunun üzerine evinden getirdiini suyu aileye ikram eden Gökçen, benzer durumlar önlemek amacyla evinin kapsna Ackm veya susamsan çal kapy yazd.

Gökçen, köyde ailece çiftçilik yaparak geçimlerini saladklarn anlatt.

Mardinin misafirperverliiyle ön planda olduunu aktaran Gökçen, yörede herkesin her koulda misafir arlayacan söyledi.

Bir süre önce evlerinin önünde durup su istemekten çekinen aileyi fark ettiini dile getiren Gökçen, Susamlard ama bizden su istemeye utanyorlard. Annem durumu fark edince onlara su götürdük. Daha sonra insanlarn çekinmemesi için kapya yaz yazmaya karar verdik. Kapmz herkese açk. Herkes paylarsa dünya çok güzelleecek. Biz de elimizden geleni yapyoruz. ifadelerini kulland.

SADECE BZM DEL BÜTÜN YÖRE HALKININ KAPISI AçIK

Gökçen, bu duyarlnn kendilerine özgü olmadn bölgedeki herkesin ayn hassasiyeti tandn dile getirerek, öyle konutu:

Sadece bizim deil bütün yöre halknn kaps açk. Mardinde hangi kapy çalarsanz çaln, size kapy açar ve kendileri ne yiyorsa aynsn ikram ederler. Bir ku sütü eksik bir sofra kuramam belki ama elimizdeki bir parça ekmek dahi olsa paylamaya hazrz.

Kapya yazd yaznn ardndan önce tuhaf karlandn ardndan da takdir edilmeye balandn aktaran Gökçen, unlar aktard:

Yaz yazktan sonra su yemek yerine baka eyler de isteyenler oluyor. Geçen bir araba durdu. Bahçedeki aacmzdan dut istediler. Buyurun dedik. Bata kendi ailem olmak üzere herkes yazy tuhaf karlad. Daha sonra ise benimle gurur duydular. Bu beni mutlu etti.

SOFRAMIZDA BR MSAFR OLURSA çOK SEVNRZ

Emin Gökçenin babas brahim Gökçen de davran dolaysyla oluyla gurur duyduunu söyledi.

Bunun herkese örnek olmasn isteyen Gökçen, Ben de her zaman bir insan doyurmak ve susuzluunu gidermek isterim ama böyle bir yaz yazmak aklma gelmedi. yi ki yazd. Herkesi soframza davet ediyorum. Bizim fazla verebileceimiz bir ey yok. Ne yesek onu verebiliriz. Soframzda bir misafir olursa çok seviniriz. dedi.

Ana Sayfaya Git