Kar cuma günü terk ediyor!

Kar yağışı cuma günü yurdu terk ediyor

Haberler 22.12.2021 - 02:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü Hava Tahmin Uzman Yusuf Ziya Yavuz, kar yann cuma gününden itibaren yurdu terk edeceini bildirdi.

Yavuz, AA muhabirine, yurdun kuzey, iç ve dou bölgelerinde etkili olan kar yann, yarn stanbulun Anadolu Yakas, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik çevrelerinde, Karadeniz Bölgesinin genelinde ve Van, Hakkari, rnak, Bitlis çevrelerinde aralklarla görülmesini beklediklerini söyledi.

Yan yarn özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer younlaacann tahmin edildiini aktaran Yavuz, Bu bölgedeki vatandalarmzn youn kara kar tedbirli olmasn istiyoruz. dedi.

Yavuz, perembe günü ise yurdun kuzey ve dou bölgelerinde aralklarla kar yann devam edeceine iaret ederek, Kuvvetli bir kar yamz yok. Orta iddette kar ya yer yer etkisini gösterecek. Cuma günü ise kar yann Dou Anadolunun güneydousundan ülkemizi terk etmesini bekliyoruz. Hafta sonunda ise önemli bir ya beklememekteyiz. diye konutu.

HAVA SICAKLIKLARI HAFTA SONUNDA ARTACAK

Yavuz, üç gün boyunca iç ve dou bölgelerinde düük gece scaklar nedeniyle buzlanma ve don olaynn etkili olacan öngördüklerini belirterek, öyle devam etti:

Hafta sonunda tekrar scaklkta bir art var. Fakat iç ve dou bölgelerde gece scakln hala eksi deerlerde olmasn beklemekteyiz. Genel itibaryla baktmzda, ülkemizin genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altnda hava scaklnn hakim olduunu görüyoruz. Hafta sonu ise bat bölgelerden balayarak scakln artmasn, hafta banda da ülke genelinde mevsim normalleri civarnda hava scakl görülmesini beklemekteyiz.

Yavuz, stanbulda yarn Anadolu Yakasnda hafif kar ya ile bu gece en düük scakln sfrn altnda 1 derece olmasn beklediklerini söyledi.

Gelecek 3 gün boyunca gündüz scakln stanbulda 5-6 derece civarnda olacann tahmin edildiini dile getiren Yavuz, Hafta sonunda gündüz scakln 12 derecelere, gece scaklnn da 4-5 dereceye kadar çkmasn bekliyoruz. ifadelerini kulland.

BAKENTTE GECE SICAKLIK SIFIRIN ALTINDA 7 DERECEYE KADAR DÜECEK

Yavuz, bakentin hava durumuna ilikin tahminleri ise öyle aktard:

Bakentte önümüzdeki bir hafta boyunca souk bir hava hakim. öyle ki, gece scaklk önümüzdeki 3 gün boyunca sfrn altnda 6-7 dereceler civarnda merkezde. Krsalda biraz daha düük olabilir, sfrn altnda 10lar ölçebiliriz. Bununla birlikte gündüz scakln 1-0 dereceler civarnda seyretmesini bekliyoruz. Hafta sonunda gündüz scakln 3-4 derecelere, gece scakln sfrn altnda 3-4 dereceye kadar çkmasn beklemekteyiz. Ankarada önümüzdeki bir hafta boyunca önemli bir ya beklentimiz yok. En büyük meteorolojik hadise, souk hava, buzlanma ve don olay.

Yavuz, bir hafta içerisinde iç ve dou bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görülebileceini belirterek, sürücüleri buzlanma, don ve sis olayna kar tedbirli olmalar konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git