Kar kalınlığı 8 metreye ulaştı

Muş'ta kar kalınlığının 8 metreyi bulduğu köy yolları güçlükle açılıyor

Haberler 28.01.2021 - 04:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta karla mücadele ekipleri, tipi ve frtna nedeniyle kar kalnlnn yer yer 8 metreye ulat köy yollarn açmak için youn mesai harcyor.

l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürlüü ekipleri, vatandalara salkl ulam imkan sunmak amacyla sorumluluk alanlarndaki yollar açk tutmak için mücadele veriyor.

Gazetecilere açklamalarda bulunan l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, kentte 16 Ocaktan itibaren etkili olan youn kar ve frtna nedeniyle 352 köy yolunun kapandn söyledi.

DERECK VADSNDE BR SAATTE YAKLAIK 15 METRE LERLEYEBLYORUZ

Ekiplerin youn mesai harcayarak yollar açtn ifade eden Yentür, öyle konutu:

Yüksek kesimlerde tipi ve frtna nedeniyle yer yer 8 metre kar var. Bundan dolay ekiplerimiz büyük zorluk yayor. Üçevler grup köy yolundaki Derecik Vadisinde metrelerce kar nedeniyle bir saatte yaklak 15 metre ilerleyebiliyoruz. Açtmz yollar frtna nedeniyle tekrar kapanyor. 64 i makinesi, 100 personelimizle çalma yürütüyoruz. Derecik grup köy yolunda frtna nedeniyle hem görü açmzn az olmas hem de karn birikmesi ekiplerimizi zorluyor. Bu bölgedeki köylere ulam, uzun olan yoldan saladk. Ksa olan Derecik Vadisindeki yolun açlmas için çalmalarmz devam ediyor.

Ekip efi Muhammed Yentür ise frtna nedeniyle metrelerce karn biriktii yolu açmak için 3 gündür çalma yürüttüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git