Kar Üstünde Hazırlanıyor

BİTLİS'te faaliyetini sürdüren Beş Minare Rahvan Atlı Spor Kulübü'nün üyeleri, atlarını yarışlara karlı zeminlerde koşturarak hazırlıyor. Kulüp Başkanı Erdi Kaçmaz, mayıs ayı içerisinde Mardin'de yapılacak olan yarışlara katılacaklarını, bunun için hazırlık yaptıklarını, atların karlı zeminde daha çok güç topladığını söyledi.

Haberler 27.01.2018 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yllara oranla youn yan görülmedii Bitlis ve çevresinde, kar kalnl yaklak 10 santimetre ölçüldü. Mardinde mays aynda yaplacak yarlara hazrlanan Be Minare Rahvan Atl Spor Kulübünün üyeleri de bunu deerlendirerek, atlarn karl zeminde koturup, güç ve kondisyon kazandryor. Bitlisin Hersan Mahallesinde bulunan Panos mevkiinde atlarn koturan dernek üyeleri daha önceki yarlarda birçok kez dereceye girdiklerini belirtti.

KARLI ZEMNDE HAZIRLIK

Kulüp Bakan Erdi Kaçmaz ise 21 üyeleri bulunduunu, ata sporu olan binicilii gelitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kaçmaz, öyle konutu:

Bitliste bu spora gönül verenler de bizlere destek veriyor. Bugüne kadar Geleneksel Spor Dallar Federasyonu tarafndan rahvan binicilik organizasyonu ad altnda çeitli bölgelerde düzenlenen yarmalara katldk. Ardahan, Erzurum, Kars, Nizip gibi yerlerde yarmalar düzenleniyor. Ferdi olarak katldmz bu yarmalarda dereceler elde ettik. imdi de kulübümüz adna katlmak için youn bir çalma yürütüyoruz. Atlara da bu hava artlarnda idman yapmaya çalyoruz. Bu yl Bitliste karn az yamas da bizlere büyük avantaj salad. Her yl bu dönemlerde yerde metrelerce kar olurdu ve atlarmz 5-6 ay içeride kalyordu. Bu yl kar az olunca bunu deerlendirmek istedik. Bu zemin özellikle taylara çok iyi geliyor. Zeminin ar olmas nedeniyle taylarmz güç kazanyor.

Ana Sayfaya Git