Kar yağması için dua ediyorlar

Diyarbakır halkı, kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde kar yağmamasının, olası bir kuraklığa neden olabileceğini dile getirerek, "Kar yağması için dua ediyoruz." dediler.

Haberler 12.01.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son 40 yln en scak kn yaadmz u günlerde, yurdun birçok bölgesinde hava scaklklar, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Scak havalar sonbahardan kalma günleri andrrken, Diyarbakrllar durumu frsata çevirerek, çevre park ve bahçelere akn ediyor.

Kimisi aaçlarn altnda uzanmay, kimisi banklarda oturmay tercih ederken, baz Diyarbakrllar da gelenek haline getirdikleri dama oyununu oynuyor.

Ocak aynn neredeyse yarsna gelmemize ramen hl kar yamam olmas, çiftçiler bata olmak üzere halk da tedirgin ediyor.

KAR VE YAMUR DUASI

Birçok bölgede vatandalar kar ve yamur duasna çkyor. K ortasnda, scaklklarn, mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesinin allageldik bir durum olmadn dile getiren Kadir Kaan, Ktr ama güneleniyoruz. Eskiden yamur ve kar çok yaard. Köyde iki katl evler dahi gözükmezdi. Allahn hikmeti, 10 yldr eskisi gibi kar yamyor. Bu sene yamur hiç yok. Kn ortasnda böyle olmas hiç de iyi bir durum deil. Yamur ve kar yamadktan sonra bu hava neye yarar. dedi.

Hamdullah Günboz ise, Allahn takdiri. Kaç yldr böyle kuraklk var. nsanlar kar ve yamur yamas için dua ediyor. Bu son yllarda, çiftçiler ekinleri kaldrp tekrar ekmek zorunda kaldlar. Allahtan duamz, inallah rahmetini verir. Hepimiz için iyi olur. Su yok, insanlar artk sondaj suyu kullanyor. ifadelerini kulland.

Mehmet Can ise kn gelmesini istediklerini ve yamur yamas durumunda iyi daha olacan söyledi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git