Karaca'nın 18 yıl hapsi onandı

Yargıtay 'Tahşiyecilere kumpas' davasında Hidayet Karaca'ya verilen 18 yıl hapis cezasını onadı

Haberler 21.04.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay, Tahiyecilere kumpas davasnda Samanyolu Yayn Grubu Bakan Hidayet Karacaya FETÖ yöneticiliinden verilen 18 yl hapis cezasn onad. Yargtay ayrca, eski emniyet müdürleri Atayün ve Ylmazerin de arasnda bulunduu 18 sana örgüt üyeliinden verilen 12er yl hapis cezasna da onama karar verdi.

Yargtay 16. Ceza Dairesi, kapatlan Samanyolu Yayn Grubu Bakan Hidayet Karacaya Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliinden, 18 sana da terör örgütü üyeliinden verilen hapis cezalarn onad.

Daire, FETÖnün Tahiyeciler grubuna kumpas kurduu gerekçesiyle açlan davada, stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesinin 3 Kasm 2017de sanklar hakknda verdii karara yönelik temyiz incelemesini tamamlad.

KARACAYA CEZA

Karacaya, FETÖ yöneticiliinden verilen 18 yl hapis cezasn onayan Daire, suç tarihinde stanbulda görevli eski emniyet müdürleri Ali Fuat Ylmazer, Tufan Ergüder, Erol Demirhan, Yurt Atayün, Ömer Köse, Ertan Erçkt, Bayram Özbek ile dier sanklar Mustafa Klçaslan, Kazm Aksoy, Ekrem çelik, Ahmet Öztürk, Ufuk Yldrm, Yasin Koyuncu, Ali Cihan, Mustafa Altunbulak, Abdullah Seyit Ateçi, Selçuk Ocaktan ve Aytekin Aörenin silahl terör örgütü üyeliinden ald 12er yl hapis cezasn da onad.

Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan hapis cezasna çarptrlan Adem Akpnar, Halit Akbulut, Hüseyin Nohut, Mehmet Ali Doan, Talat Burak Karalt, Tolga Güzelta, Yakup Ergün ile silahl terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ileme suçundan ceza alan çetin Öztürk, Recep Güleç, Mustafa Uyank hakkndaki hükümler ise eksik aratrma gerekçesiyle bozuldu.

Ayrca Daire, silahl terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ileme ve resmi belgede sahtecilik suçlarndan hapis cezasna mahkum edilen Erdem Ksa ve Rfat Aslan hakkndaki hükümlerin bozulmasna karar verdi.

Bozma gerekçesinde, örgütsel balantlar tespit edilmeyen, örgütün amaç ve talimatlar dorultusunda hareket ettiklerine dair yeterli delil bulunmayan sanklar hakknda bakaca delil olup olmadnn aratrlmas istendi. Gerekçede, baka delil elde edilmedii takdirde resmi görev kapsamndaki faaliyetlerin suç olarak kabul edilmesinin mümkün olamayaca dikkate alnarak, bu sanklar hakknda beraat karar verilmesi gerektii kaydedildi.

Daire, aralarnda Karaca ile Atayünün de bulunduu baz sanklara resmi belgede sahtecilik suçundan verilen hapis cezalarn bozdu.

Ana Sayfaya Git