Karaduman'ı öldüren erkeğin duruşması ertelendi

Pelda Karaduman'ı akrabası Şahin Oruç'la birlikte kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren Hüseyin Oruç'un istinaftaki davası ertelendi.

Haberler 28.01.2021 - 03:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 23 Temmuz 2017 tarihinde Pelda Karaduman (17) akrabas ahin Oruç ile birlikte alkoyan, tecavüz eden ve dini nikhla evlendikten sonra öldüren Hüseyin Oruçun istinafa tanan davas ertelendi. Kasten öldürmeden verilen müebbet hapis cezasna haksz tahrik indirimi uygulanarak 18 yla düürülmesine kar Antep stinaf Mahkemesine tanan davann 2nci durumas görüldü. Antep Bölge Adliye Mahkemesi 2nci Ceza Dairesinde görülen durumada, Karadumann ailesi, aile avukat Merva Demircan hazr bulundu. Sank Hüseyin Oruç da tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile sank ahin Oruç ve müdafileri durumaya katld.

Karaduman ailesinin avukatnn dosyadaki eksik hususlarn giderilmesi yönünde talepleri dikkate alan mahkeme heyeti, durumay 23 ubata erteledi.

NE OLMUTU?

Diyarbakrda Pelda Karaduman, akrabas ahin Oruçun da yardmyla Hüseyin Oruç tarafndan alkonulmu, tecavüze uram ve dini nikah ile evlendirilmiti. 6 yl boyunca iddet ve tecavüze maruz braklan Karaduman, 2017 ylnda Hüseyin Oruç tarafndan öldürüldü. Katledildikten 3 yl sonra ailenin basks sonucu dava açld. Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde yarglanan fail Hüseyin Oruça kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezas verildi. Mahkeme heyeti, faili haksz tahrik indirimi ile de ödüllendirerek cezay 18 yla indirdi.

Haksz tahrik indirimi nedeniyle ailenin avukat, davay istinaf mahkemesine tad.

Ana Sayfaya Git