En byük nimet sağlık

Umre dönüşü koronavirüs tedbirleri kapsamında Kayseri'de bulunan bir yurtta gözlem altına alınan ve 16 günün ardından dün başlayan tahliyelerle evlerine dönen vatandaşlar, bu süreçte yaşadıklarını AA'ya anlattı

Haberler 02.04.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Umre dönüü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda Kayseride gözlem altnda tutulduklar yurttan tahliye edilen ekseriyeti de Diyarbakr ve Batman ile Mardinli olan umreciler, ailelerine kavuacak olmann sevincini yaad.

Umre dönüü Kovid-19 tedbirleri kapsamnda 16 Martta Kayserideki Hunat Hatun Kz Örenci Yurduna yerletirilen 192 kii, salk kontrollerinin ardndan dün tahliye edilerek otobüslerle memleketlerine uurland.

Bu süreçte kendileriyle yakndan ilgilenen salk çalanlarna ve dier görevlilere çiçek vererek ve alklayarak teekkür eden umreciler, bir taraftan da burada edindikleri dostluklar öz çekimlerle ölümsüzletirdi. Karantina sürecinde yaadklarn anlatan umrecilerden din görevlisi 52 yandaki smail Cihan, bu sürede kendilerine çok iyi bakldn dile getirdi.

Bütün görevlilere teekkür eden Cihan, kendilerine Mekkeye, Medineye gittiniz umre yaptnz, nasld? diye sorulduunu belirterek, Yaamak lazm. Burada da yaamak lazm. Allah kimseyi özgürlüünden etmesin. En büyük nimet salk ve özgürlük. Elhamdülillah bize çok iyi baktlar. Biraz zorlu geçti ama elhamdülillah bunun sonunda mükafat var, salk var, özgürlük var. yi geçti çok ükür. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Adan Zye ne eksiimiz varsa gördüler. Her ey ayamza geldi, kahvaltdan yemeine kadar. Tarifi mümkün deil, Allah bin kere raz olsun. dedi.

Umrecilerden 70 yandaki Yüksel Savran da yurtta kaldklar sürede kendi evlerinden daha rahat ettiklerini belirterek, Emei geçen herkesten Allah yerden göe kadar raz olsun. Kendi evimizde belki birçoumuz bu ekilde yemek yiyemezdik. Salk kontrollerimiz yapld, tüm salk çalanlarmza teekkür ediyorum. diye konutu.

- Dünyann en iyi misafirperverliini yaptlar

Hayriye Engin (54) de evlerine döneceklerine sevindiini dile getirerek, çok güzel baktlar bizlere. Allah bin kere raz olsun. Her sabah ve akam ateimiz ölçüldü, çok güzel geçti. Salk Bakanlna ve çalanlara teekkür ederiz, hiçbir eksiimiz yoktu. ifadesini kulland.

Burada güzel dostluklar edindiklerini ifade eden 61 yandaki Nizamettin Cokun ise aileleriyle sürekli telefonla iletiim halinde olduklar için bu süreci mutlu bir ekilde atlattklarn anlatt.

Kayseri halkna ve kendilerine hizmet veren tüm çalanlara teekkür eden Cokun, Onlar bize ev sahiplii deil, dünyann en iyi misafirperverliini yaptlar. Memleketimizde, kendi evimizde bu kadar rahat olmazdk. dedi.

Ümmügül Özkan (62) ve Birgül Cokun (53) da misafirlikleri süresince kendilerine evlerindeki konforu aratmayan tüm çalanlara ükran duygularn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git