Kararan Hayat!

Diyarbakır'da yaşayan 37 yaşındaki Mehmet Zeki Aslan'ın, 2015 yılında bir inşaatın beton işlerinde çalıştığı sırada yüksek gerilime kapılması sonucu kaldırıldığı hastanelerde, 2 ayağı ve 2 kolu kesildi.

Haberler 08.10.2017 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir lçesi Cumhuriyet Mahallesi, 402inci Sokaktaki bir evde yaayan Mehmet Zeki Aslan, 2015 yl Nisan aynda bir inaatn beton ilerinde çalrken yüksek gerilime kaplmas sonucu kaldrld Dicle Üniversitesi Hastanesinde 19 gün tedavi altnda kald. Burada yaplan tedavide ilevini yitiren 2 aya kesilen Aslan, daha sonra kaldrld ve 3 ay kald çukurova Üniversitesi Hastanasinde ise 2 kolu kesildi. çocuklar Melike (16), Serkan (15), Furkan (13), Yusuf (9) ve Elif (4) ile birlikte yaam mücadelesi veren Saliha ve Mehmet Zeki Aslan çifti, kol protezi için yardm bekliyor.

YÜKSEK GERLME KAPILDI

Malulen emekli edilen Mehmet Zeki Aslan, her eye ramen hayata devam ettiini ancak çocuklarn tüm isteklerini yerine getirmediini söyledi. Bandan geçen olaylar gözyalar arasnda anlatan ve bu yüzden zaman zaman konumasna ara vermek zorunda kalan Aslan, 2015 Nisan aynda çalrken, beton ii yaparken yüksek gerilime kapldm. Beni Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldrdlar. Orda 19 gün kaldm. Burada her iki bacam kestiler. Daha sonra beni çukurova Üniversitesine sekvettiler. Orda da 2 kolumu kaybettim. Sonra eve geldim. Normal çocuklarm bana bakyordu. 5 çocuum var. En büyüü lise 3üncü snfa gidiyor. Büyük olum liseye giderken okulu brakt. Baz istekleri vard alamadm. O yüzden okula gitmedi. u anda 3 çocuum okula gidiyor. Akdeniz Üniversitesine kol nakli için bavuru yaptm. Ayaklarmla idare edebilirim protezlerim var. Her hangi bir insan ba yaparsa sevinirim. En azndan kendi kendime su içebilirim. Maddi durumum da iyi deil. Devletimiz, hayrsever insanlarmzdan yardm bekliyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin. Yardm edenden de etmeyenden de Allah raz olsun. Kol ba benim için çok daha önemli dedi.

ALENN YAADII DRAM

Mehmet Zeki Aslann ei Saliha Aslan ise einin bu durumuna her gün tank olduunu belirterek, Eimin bu durumuna ramen idare ediyoruz. Ama, vücudunun bir bölümü kand zaman kayamyor. çocuklar çaryor kendisini kasnlar diye. Su içemiyor, ev içerisinde çocuklar gibi emekleyerek yürümek zorunda kalyor. Olum telefon istedi, eofman istiyor, alamadmz için de okula gitmiyor. Babasnan bu durumundan sonra onun da psikolojisi bozuldu. Bu arada darda kötü arkadalklar da edindi ve akamlar eve gelmiyor. Eimin kollar olsayd bu skntlar yaamayacaktk. Devletimizden ve durumu iyi olan hayrseverlerden yardm bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git