Kararlı eylem!

Diyarbakır anneleri evlatlarını terörün pençesinden kurtarmaya kararlı

Haberler 07.04.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 582nci gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Ayten Elhaman, 4 yldr olunun yolunu gözlediini belirtti.

HDPye kimse inanmasn. HDPyi artk istemiyoruz, inallah kapatlr. diyen Elhaman, tek isteklerinin evlatlarna kavumak olduunu söyledi.

TERÖRÜN PENçESNDEN KURTARMAK

Elhaman, Tüm anneler inallah evlatlarna kavuur. Bütün anneler ve ben evlatlarmz istiyoruz. Evladm almadan gitmeyeceim. HDP ve PKK evlatlarmz kaçrp dada kurda kua yem ediyor. Anneler pes etmeyecek. dedi.

Evladna seslenen Elhaman, Gel, teslim ol. Sen benim ilk göz armsn. Seni almadan buradan gitmeyeceim. Her gün gözya döküyor, odanda kyafetlerine bakyorum. Yeter artk bitsin bu çile. Baban ve kardelerin seni bekliyoruz. nallah sana kavuacam. ifadelerini kulland.

Kütahyadan gelerek kz Fadime için evlat nöbeti tutan anne Hatice Levent de eylemi kararllkla sürdürdüklerini dile getirdi.

Levent, Evlatlarmz PKK denilen lanete yem etmeyeceiz. Yavrum beni duyuyorsan kaç, gel. Senin yerin oras deil. çok özledim seni. Elin kalem tutuyordu sana silah verdiler. O silah brak, gel. diye konutu.

Ana Sayfaya Git