Kardeşlerin hayalı gerçekleşti

Çalışırlar köyünde, yaşları 6 ila 15 arasında değişen ve cam kemik hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren 5 kız kardeş, eğitim görmeleri için Kaymakamlıkça kendilerine kiralanan ilçe merkezindeki eve yerleşti

Haberler 13.01.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesinde yaayan cam kemik hastas 5 kz karde, devletin desteiyle en büyük hayalleri olan eitime kavutu.

Batmann Sason ilçesi çalrlar köyünde, yalar 6 ila 15 arasnda deien ve cam kemik hastal yüzünden yaam mücadelesi veren 5 kz karde, devlet desteiyle okuyacak.

Yaar çiftinin kzlar Songül (11), Zehra (7), Tülay (12), Nurcan (6) ve Sema Yaar (15) doutan yakalandklar cam kemik hastal (osteogenezis imperfekta) nedeniyle yatlar gibi oynayamyor, dar çkamyor ve yataa baml yayor.

Zorlu bir yaam mücadelesi veren aileyi, Sason Kaymakam Samet Serin ve Batman Valisi Hulusi ahinin ei Ebru ahinin ziyaret etmesinin ardndan, verilen talimatla aileye ilçe merkezinde ev kiraland.

Cam kemik hastas kz kardeler, Kaymakamlkça ilçe merkezinde kiralanan eve yerleti ve en büyük hayalleri olan eitim hizmetine kavutu.

Her birine eitim seviyelerine uygun öretmen görevlendirilen kz kardeler, Kovid-19 tedbirleri altnda aldklar eitimin sevincini yayor.

HER BRNE AYRI ÖRETMEN GÖREVLENDRLD

lçe Milli Eitim Müdürü Veysi Bozkurt, AA muhabirine, 5 kardein ilçe merkezine gelmesiyle okullarna bir tane daha eklendiini belirterek, örencilerin her birine ayr öretmen görevlendirdiklerini söyledi.

Öretmenlerin, kz kardelerin yerletii evi bir nevi okula dönütürdüünü kaydeden Bozkurt, Yüzlerindeki sevinçleri gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. nanyoruz ki, yüreklere dokunanlar kutsal insanlardr. Öretmenlerimiz u an bu görevi yerine getiriyor. nallah daha güzel çalmalarla çocuklarmzn eitimlerini devam ettireceiz. dedi.

Baba Saim Yaar da çocuklarn eitime balamasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, çocuklarn ilçe merkezine yerletirilmesine ve eitime balamalarna katkda bulunan herkese teekkür etti.

Öretmenlerden Aye Krca ise kz kardelere eitim verdii için çok mutlu olduunu anlatarak, Bu örencilerle beraber olmak benim için büyük bir mutluluk ve keyif verici. nallah onlarla hayalleri kanatlandracaz. Bu yüreklere dokunacaz. Elimizden geleni yapacaz. ifadelerini kulland.

KIZ KARDELER çOK MUTLU

Kz kardelerden Tülay Yaar, köyde en büyük hayalinin öretmenlerden ders almak olduunu anmsatarak, Öretmenler köye gelip bize özel ders veremiyorlard. imdi ilçe merkezine tandk. Öretmenlerimizden ders alyoruz. çok teekkür ederiz. diye konutu.

Eitim görmenin sevincini yaadn aktaran Sema Yaar ise kz kardeleriyle eitim ihtiyaçlar karland için çok sevinçli olduklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git