Karla mücadele ekipleri kışa hazır

Kış aylarının çetin geçtiği ve Türkiye'de en fazla kar yağış alan iller arasında bulunan Bingöl'de merkez ve 7 ilçeye bağlı 281 köy yolunda karla mücadele çalışması yürüten İl Özel İdaresi, 48 araç ve 108 personelden oluşan 11 ekiple vatandaşların mağduriyet yaşamaması için hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 30.11.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖL - Yln be ay karla kapl corafyaya sahip Bingölde köy yollarnn ulama açk tutulmas için mücadele eden l Özel daresi ekipleri ka hazr.

K aylarnn çetin geçtii ve Türkiyede en fazla kar ya alan iller arasnda bulunan Bingölde merkez ve 7 ilçeye bal 281 köy yolunda karla mücadele çalmas yürüten l Özel daresi, 48 araç ve 108 personelden oluan 11 ekiple vatandalarn maduriyet yaamamas için hazrlklarn tamamlad.

K mevsiminde yolu kar nedeniyle kapanan köylerde yaayanlarn madur olmamas için yaz sezonunda da yol yapm çalmalarnda kullanlan araçlar bir hafta önce bakma alnd. Bakmlar tamamlanan ve deneme sürüleri yaplan araçlar, kar yana kar hazr bekletiliyor.

l Özel daresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, AA muhabirine yapt açklamada, merkez ve 7 ilçeye bal 281 köy yolunda karla mücadele çalmas için 48 araç ve 108 personelden oluan 11 ekiple göreve hazr olduklarn söyledi. Araçlarn klk bakm ve onarmlarn tamamladklarn ve karla mücadeleye hazr duruma getirdiklerini bildiren Üçgül, limiz corafi ve iklim artlar bakmndan klarn çetin, souk ve uzun geçtii bir iklim yapsna sahip. Biz bu konuda tecrübeliyiz, kendimize güveniyoruz. Bu k sezonunda genel sekreterinden içisine kadar sürekli sahada olacaz. dedi.

Aslsz ihbarlar verimimizi düürüyor

Kar ya sonras kapanan köy yollarn öncelik srasna göre ulama açmaya çaltklarn anlatan Üçgül, krsalda yaayanlarn yollarnn açlmas için aslsz hasta ihbarnda bulunduunu belirtti. Üçgül, öyle konutu:

Tüm yollarmz kapand zaman tipi ve frtna çalmalarmza engel olmazsa 2-3 gün içerinde yollarmz tekrar ulama açabiliyoruz. Öncelikle grup köy yollar ve tamal eitim yaplan yollarda çalma balatyoruz. Acil vakalar olduu zaman bu öncelikli yollar brakp acil vakalara müdahale ediyoruz. Vatandalarmzdan bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Aslsz ihbar yapmamalarn istiyoruz çünkü aslsz ihbarlar hem verimimizi düürüyor hem de bir yerde bir maduriyet, acil vaka varsa ona müdahalemizi geciktiriyor.

Karla mücadele yaplan köylerdeki yol ann 3 bin 400 kilometre olduunu, bir sezonda ortalama 25 bin kilometrelik yolda kar küreme çalmas yaptklarn anlatan Üçgül, Bir köy yolu ortalama 7 defa açlm oluyor. dedi.

Ekiplere 2 ton helva destei verilecek

Genel Sekreter Üçgül, zorlu k artlarnda gece gündüz demeden çalan personelin moral ve motivasyonlarn yüksek tutmak ve soukta üümelerini önlemek için helva desteinde bulunacaklarn aktararak Kn biz evimizde penceremizi bile açamazken arkadalarmz karda frtnada tipide çalmalarn yürütüyorlar. Hem manevi destek veriyoruz hem de zorlu artlarda çaltklar için besin ihtiyaçlarn karlyoruz. Zorlu arazi artlarnda scak tuttuu için personelimize bir sezonda 2 ton helva datyoruz. dedi.

Karla mücadelenin kuruma yllk maliyetinin 8 milyon lira civarnda olduunu aktaran Üçgül, k mevsiminde halkn rahat bir ekilde seyahat etmelerini salamak için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

Atölye formeni Rza Alimolu ise kuruma ait bütün araçlarn bakm ve onarmlarnn kendi personellerince yapldn belirterek Araçlarmz test ettik, u anda ka hazr bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git