Karla mücadele timleri

Diyarbakır'daki karla mücadele timleri, kesintisiz ulaşımın sağlanması için yüksek rakımlı köy yollarında karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Haberler 25.01.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanlna bal hizmet veren ekipler, k aylarnda vatandalarn maduriyet yaamamas ve bölgede ulamn kesintisiz sürmesi için 24 saat karla mücadele ediyor. Ekiplerin zorlu corafyada karla mücadele çalmalarn yürüttüü yerler arasnda keskin virajlara sahip dalarn bulunduu Diyarbakrn Kulp ilçesi de yer alyor.

Diyarbakr ve Mu snrnda bulunan 2 bin 800 rakml Tosun Tepenin de yer ald yüksek dalarda köylere ulamak için çalma yürüten ekipler, onlarca keskin virajn bulunduu dik yamaçlarda yer yer ç tehlikesine kar, kepçe ve dozerlerle biriken karlar temizliyor. Karla mücadele timlerindeki personel ise yorgunluunu köylerdeki çocuklarn neesi ve ikram edilen çayla atyor.

24 SAAT HZMET VERYORUZ

Ekip efi hsan Güzel, Kulp denilince akla kar geldiini ve kar rahmet olarak gördüklerini dile getirdi. Karla mücadele ekipleri olarak durmakszn yollar açmaya çaltklarn belirten Güzel, Yollarn kapal kalmamas için elimizden geldiince her eyi yapyoruz. Arazimiz dalk ve engebeli olduu için ambulanslar çkamyor. 24 saat hizmet veriyoruz. dedi.

Gecelerini gündüzlerine katarak vatandalar madur etmemek için gayret gösterdiklerini vurgulayan Güzel, halkn duasn almann kendilerini mutlu ettiini aktard.

KAR, BZM çN BEREKETTR

lçe merkezine 30 kilometre uzaklkta ve krsal kesimde bulunan Kulp ilçesine bal Yuvack köyünde yaayan Cahit Altun da Kar yanca ulam sorunumuz oluyor. Sa olsunlar, Büyükehir Belediyesi sayesinde burada hayat durmuyor. Yol açlyor ve sürekli karla mücadele ediyorlar. Köylüler olarak karn yamasndan keyif duyuyoruz. Kar, bizim için berekettir. Özellikle çocuklar kar yanca çok seviniyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git