Karlı çatılarda ekmek parası mücadelesi

Muş'ta, 4 kişilik ekip bellerine bağladıkları iplerle sarktıkları çatılardaki karı temizleyerek günlük 150 lira kazanıyorlar

Haberler 26.01.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en fazla kar yaan illerinden Muta baz vatandalar, aile bütçelerine katk salamak için bellerine ip balayarak metrelerce yükseklikteki çatlarda biriken kar temizliyor.

Yüksek binalarn çatlarndaki karlar temizleyen 4 kiilik ekip, dümemek için bir ucunu bellerine baladklar ipin dier ucunu da çatdaki demir direk ya da bacaya sabitleyerek güvenlik önlemi alyor.

çatlarda çökme tehlikesi yaratan, insanlarn hayatn tehlikeye atan kar kütlelerini ve buz sarktlarn temizleyen içiler, bunun karlnda aldklar ücretle ailelerini geçindiriyor.

çATILARDA KAR DÖKME

çilerden Sinan Bülbül, baz çatlarda kar kalnlnn 1 metreyi bulduunu bu nedenle zor artlarda çalmak zorunda kaldklarn söyledi.

Baz çatlar 10 saatte temizleyebildiklerini anlatan Bülbül, Ailemizin geçimini salamak için bunu yapyoruz. çatlarda biriken kar çökme tehlikesi yaratyor. Tehlikeyi göze alarak çatlarda çalyoruz. dedi.

Hamallk yaparak geçimini saladn anlatan Mustafa Toplu ise Kn çatlardaki karlar temizleyerek ailemi geçindiriyorum. Tehlikeli bir i olmasna ramen srtmza ip balayp çalyoruz. Ekmeimiz için çatlara çkyoruz. Günlük 150 lira alyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git