Karlı yolları aşan yardım!

Bitlis'te gönüllü gençler karlı yolları aşarak çocukların ve ailelerin yüzünü güldürüyor

Haberler 08.02.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Bitlis ubesi bünyesinde faaliyet yürüten gönüllü gençler, kentin zorlu corafyas ve çetin geçen k artlarna ramen en ücra köylere giderek vatandalarn gönlüne dokunuyor.

Türkiyenin en çok kar yann görüldüü illerinden Bitliste, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecine ramen çalmalarn sürdüren gönüllüler, köyleri tek tek dolayor.

Bu kapsamda ocak aynda Türk Kzlay Genel Merkezinden gönderilen klk kyafet ve gda yardmlarn, karl yollar aarak ihtiyaç sahiplerine datan gönüllüler, ailelerin ve örencilerin yüzünü güldürdü.

Dondurucu soukta kentin zorlu corafyasnda Mutki ilçesinin Arpalseki köyü ile Ozanl mezrasna giden gönüllü gençler, yardmlar ulatrdklar örenci ve ihtiyaç sahibi ailelerin sevincine ortak oldu.

ZORLUKLARA RAMEN NSANLARA ULAMAYA çALIIYORUZ

Türk Kzlay Bitlis ube Bakan Ali Cengiz, ube olarak yeni ylda da yardmlara devam ettiklerini belirtti.

Genel merkezlerinden gönderilen ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere teslim etmek için çaltklarn anlatan Cengiz, unlar kaydetti:

Zorlu k artlarna ramen faaliyetlerimiz devam ediyor. Aile ve örencilerimize gda ve klk giyim yardmnda bulunduk. ube olarak bütün ilçelere ve krsala ulamaya çalyoruz. Burada k çetin geçiyor. Kar youn olsa bile ailelere ve vatandalarmza ulamaya çalyoruz. 2021 ylnn bandan imdiye kadar 1000 aileye gda, 1200 örencimize de kyafet ve bot yardmnda bulunduk. Amacmz vatandamzn maduriyetini giderip onlar daha yüksek bir refah seviyesine ulatrmak.

Arpalseki köyünün Ozanl mezrasnda çocuklarn daha rahat ve scak bir ortamda eitim görmeleri için okullara da yardmlarda bulunduklarn ifade eden Cengiz, Örencilere bot, mont, atk, bere ve eldiven hediye ettik. Onlar mutlu oldukça biz daha mutlu oluyoruz. Yardmlar gönderen genel merkeze ve baçlarmza teekkür ediyorum. dedi.

ONLARI ISITACAIZ K BZM DE YÜREMZ ISINSIN

Gönüllülerden Emine Aksu ise kar k demeden çocuklara bot, mont, atk, bere ve eldiven yardmnda bulunmak için Arpalseki köyüne geldiklerini söyledi.

Zor artlarda ihtiyaç sahiplerine ulaarak yardmc olmaya çaltklarn dile getiren Aksu, çocuklar üürse yeryüzü donar. Onlar stmak amacyla buradayz. Onlar stacaz ki bizim de yüreimiz snsn. Bitliste k artlar ar geçiyor. Buna ramen da tepe, kar k demeden çocuklarmza ulamak için buradayz. Zor oldu ama elimizden geldiince hepsine ulamaya çaltk. diye konutu.

Gönüllülerden Halil Ik da hayrseverlerin köydeki çocuklar için bata bulunduunu belirterek, Bu balar sahiplerine ulatrmak için olumsuz hava artlarn dinlemeden en zorlu yollar amaya çalyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. çocuklarn yüzünü güldürmek tüm zorluklar unutturuyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git