Karlı yolları aşarak yaşlılara Kovid-19 aşısı yapıyorlar

Bingöl'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında aşı çalışmalarına devam eden sağlık personeli, köyünden çıkamayan vatandaşlara hizmet vermek için karlı yolları aşıp görevlerini fedakarca yürütüyor.

Haberler 01.03.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen öncelik srasna göre ücretsiz yaplan alama faaliyetini sürdüren salk ekipleri, sistemlerinden ön kontrollerini yaptktan sonra aya uygun olan kiinin onayn da alarak alama sürecini tamamlyor.

Bingölde yallar ev ortamnda alamak için adreslerine giden salk ekipleri, il ve ilçe merkezlerinin yan sra krsal ve yüksek kesimlerde kar yann youn olduu bölgelerde de a çalmalarn sürdürüyor.

Salk ekipleri karl dalar aarak, bazen de araçlarn brakp metrelerce yol katederek, yallar Kovid-19a kar korumak için a çalmasn büyük bir öz veriyle yapyor.

Kentin karl dalarnn eteklerindeki 2 bin 500 rakml Yelesen köyüne alama çalmasna giden ekiplerin zorlu yolculuu drone ile görüntülendi.

Salk çalanlar, yaadklar zorluklarn ardndan alarn yaptklar yal vatandalarn duas ve güler yüzüyle tüm yorgunluklarn atyor.

KAR ENGELN AARAK VATANDALARA ULAIYORLAR

Ebe Sehergül Tekin, Kovid-19 süreci bandan bu yana filyasyon, daha sonra da alama ekipleri içerisinde yer aldn söyledi.

A çalmalarn 6 ekiple yürüttüklerini dile getiren Tekin, kent genelinde 12 bin 100 kiiye birinci doz, yaklak 4 bin kiiye de ikinci doz a yaptklarn aktard.

Tekin, mobil ekiplerin de a çalmalarn sürdürdüünü, köylerde yaayan yallara a hizmeti götürdüklerini belirtti.

K artlar nedeniyle ulamda çok fazla zorluk yaadklarna deinen Tekin, bu zorluklara ramen vatandalarn dualar, güler yüzü, güzel sözleri ve memnuniyetlerinin ilerini kolaylatrdn anlatarak, Filyasyona baladmz ilk zamanlarda insanlarn salgn süreciyle ilgili çok büyük korkular vard fakat onlara götürdüümüz hizmetler güven duygusu salad. diye konutu.

Tekin, Bingöl halknn salk çalanlarnn yaadklarn göz önünde bulunduklarndan a olmak istediini aktararak, insanlara hizmet götürürken umutlu ve huzurlu olduklarn dile getirdi.

HZMET VERMEDMZ VATANDA YOK

Bingölün konumu gerei çok fazla kar ya aldn, bunun da kendilerini zorladn anlatan Tekin, öyle devam etti:

Bölgede kullandmz araçlar her ne kadar iklim artlarna uygun olsa da çou zaman 5-6 metrelik kar tünellerinin arasnda ulam salyoruz. Araçlarn gitmedii yerlere ulamak için saatlerce yürüdüümüz bile oluyor fakat bunlarn hiçbiri bizim için bir engel deil. Bugüne kadar herhangi bir güçlükten, ulam zorluu ya da bulunduu konumdan hizmet vermediimiz vatanda yok.

SALIK çALIANLARINA DUA ETTLER

kinci doz asn olan 87 yandaki Ali Alpkray da a yaptrd için çok memnun olduunu vurgulayarak, Allah raz olsun, ho geldiler, sefa getirdiler, ilk am yaptrmtm, çok iyiydi, ikincisi de iyi olacak inallah. dedi.

73 yandaki Lutfiye Alpkray da Zazaca yapt konumada, salk çalanlarna dua ederek, Allah sizleri kaza beladan korusun. Allah ve Peygamber sizlerden raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git