"Karma eğitimden vazgeçen toplumlarda öğrencinin başarı seviyesi artmıştır"

Karma eğitimin zararları hakkında konuşan eğitimciler, bu sistemden vazgeçen toplumlarda öğrencilerin başarı seviyesinin arttığını bildiriyor.

Haberler 18.09.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Erdemliler Dernei Bakan ve Eitimciler Birlii Sendikas (Eitim-Bir-Sen) Diyarbakr ube Bakan Yardmcs Kasm Akgönül, karma eitimin zararlar hakknda açklamalarda bulundu.

Karma eitimin, Türkiye Cumhuriyetinin kurulu sürecinden bu yana halkn deerlerini birebir kapsamadn belirten Akgönül, bu eitim modelinin sorgulanmas gerektiini vurgulad.

Akgönül, Karma eitim, kz ve erkein eitim ortamnda snf birlikte paylama durumudur. Türkiye Cumhuriyetinin kurulu sürecinden bu yana bizim deerlerimizi birebir kapsamad, ithal, batl eitim modelinin kes kopyala yaptr ürünüdür. Yllarca bu ülkede körü kürüne sadece batllar rol model alndndan dolay karma eitim modeli de referans alnm oldu. Hiçbir ekilde sorgulanmad. Bizim deerlerimizle uyumadndan dolay örencilere yönelik olumsuz etkilerini sosyal alanda çok ar bir ekilde gördük. dedi.

KARMA ETMDEN VAZGEçLMEL

Son süreçte, insan kaynaklar bakmndan biz, sahada gittikçe kan kaybediyoruz. ifadelerini kullanan Akgönül, unlar söyledi:

Erdemli insan oluturmak için karma eitim bize kar bir set olarak durmakta. Karma eitimin sorgulanmas lazm. Bireyin kendi davranlar neticesinde geleceine ve topluma yön veren, ekillendiren bir eitim çalmasnn olmas gerektiine inanyoruz. Karma eitimde kar cinsle iliki düzeyi ön plana getiriliyor. Bu da bireyin eitim geleceine yön veren yaklamdan gittikçe uzaklamaktr. Bunun farkl ülkelerde yansmalar mevcuttur. Öncelikle karma eitimden vazgeçen toplumlarda örenci baar seviyesinin birebir artm olduu, bütün sosyal ve psikolojik danmanlar tarafndan bir testle ortaya konmu ve ispatlanm durumdadr. Karma eitimin kazanmlar ve kaybettirdikleri uzmanlar tarafndan incelenmelidir.

Ana Sayfaya Git