Kars’ta ölü kimliği ile büyük dolandırıcılık

ÖLEN bir kişinin kimliği ile Kars kent merkezi ve bazı ilçelerindeki besicileri 43 milyon lira dolandığı iddia edilen Ali Karadaş kayıplara karıştı. Besiciler, Karadaş hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 26.01.2018 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Besiciler, geçen yl Kars ve ilçelerine Tarm ve Köyileri Bakanlnn Genç çiftçi Projesi için geldiini söyleyen ve gerçek adnn Ali Karada olduunu örendikleri kiinin 500 TIR dolusu 17 bin büyükba hayvan Diyarbakr ve anlurfaya götürdüünü öne sürdü. Bu dolandrcdan büyük bir darbe yediklerini belirten Susuz ilçesi Kalecik Köyü Muhtar Karabey Mintemur, unlar anlatt:

ÖLÜ KMLYLE DOLANDIRICILIK

Bu adam anlurfadan geldi. Öncülük yapan biri vard. Biz de güvendik ve senet karl malmz verdik. Bizlere biraz da para verdi. Malmz iyi satlyor diye çok sevinmitik. Dolandrc olduunu anlamadk. Hakknda her hangi bir aratrma da yapmadk. 2017 ylnn Austos ayndan bu yana mal veriyorduk. Bu süre içinde Karsta yaklak 43 milyon TLlik 17 bin adet büyükba hayvan satn ald. Bugüne kadar yaklak 500 TIRla bu hayvanlar Diyarbakr ve Urfaya götürdü. Kendisi bize Tarm Bakanlndan Genç çiftçileri Desteklemek için geldiklerini ve hayvanlar çiftliklerde yetitireceklerini söylediler. Tarm bakanmzn adn da kullannca biz de güvendik. Paramz zayi olmaz sandk. Herhangi bir sorgusunu da yapmadk ilçe tarma gidip sormadk. Sonradan örendik ki adam buradan her hangi bir sevk çk almadan hayvanlar götürüyormu. Dolandrldktan sonra kimliinin bile sahte olduunu örendik. Bize verdii isim 10 yl önce ölmü. Senet yaptmz kimlik ölünün adnaym.

MADUR OLANLAR TEPKL

Madurlardan Haydar Mintemur ise senetleri ödenmeyince bu kiiyi aradklarn ancak telefonla da ulaamadklarn anlatrken, öyle konutu:

Biz devlete snyoruz. Devletten baka kimsemiz yok. ikayetçi olduk. Ama hala yakalanmad. 50 akrabam bana yardmc oldu. 50 akrabamn 30u madur. Yetkililer bu hayvanlar getiremiyorsa biz nasl getireceiz? Benim de 50 büyükba hayvanm gitti. Adam öyle bir ey yapt ki burada kimsenin itibar kalmad. Vatanda çok büyük bir maduriyetin içinde, kendini ifade bile edemiyor. Halk çok skntl. Madur olan insan sadece hayvanlarn deil iyerini bile kaybediyor. Buras küçük bir ilçe. Böyle giderse herkes birbiriyle kavga eder ve cinayet çkar. O ahsn, ölünün kimliini kullandn da biz karakola bavurduktan sonra örendik.

Ana Sayfaya Git