Kasım ayı sahabe ayı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programlarını açıkladı Kasım ayının sahabe ayı ilan edilmesi nedeniyle her yıl olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla birtakım programlar yapılacak.

Haberler 02.11.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplmas planlanan sahabe programlaryla ilgili bir mesaj yaymlayan Peygamber Sevdallar Vakf, programlara dahil edilecek olan sahabe hayatlarnn bilgilerini paylat. Yaymlanan mesaj Peygamber Sevdallar Vakf Genel Bakan Adnan Akgönül okudu.

Salat ve selam ile balayan mesajda Enfal Suresinin 74üncü ayetine yer veren Akgönül, Sahabe radiallahuanhum efendilerimizle ilgili Kuran- Kerimde yüzlerce ayet mevcuttur. Rabbimiz onlar övmü, Resulullah ve davasn desteklemelerinden ötürü Yüce Kitabna konu etmitir. Her bir sahabenin hayat, örnek ahsiyetleri biz müminlere birer numune olarak kfi gelebilecek derinliktedir. dedi.

YOLUMUZU AYDINLATAN SAHABELERN HAYATLARINDAN STFADE ETMEYE çALIIYORUZ

Peygamber Sevdallar Vakf olarak daha önceki yllarda Kasm Ay Sahabe Ay programlar kapsamnda yaptklar çalmalar aktaran Akgönül, Peygamber Sevdallar Vakf olarak slamn ve onun Yüce Peygamberinin tannmas için birçok etkinlie imza attmz gibi, 2015 ylndan itibaren de Kasm ayn Sahabeler Ay ilan edip her yl bu ayda farkl sahabeleri yd ederek yolumuzu aydnlatan bu parlak kandilleri ve yldzlar tanmaya, hayatlarndan istifade etmeye çalyoruz. ifadelerini kulland.

Akgönül, 2015 ylndan bugüne kadar Hazreti Ebubekiri, Hazreti Ebubekir ve Sadakat, Hazreti Ömeri, Farukul Adil, Hazreti Osman, Hay ve Edep Timsali, Hazreti Aliyi lmin Kaps temasyla anlatan etkinlikler düzenledik. 2019 ylndan itibaren de Aere-i mübeereden sahabelerin yan sra seçkin hanm sahabeleri de programmza dhil ettik. 2019da Sad bin Ebi Vakkas ve müminlerin annesi Haticetül-Kübray ele aldk. 2020 Kasm aynda ise Abdurrahman bin Avf ve Babasnn Annesi Fatimatüz Zehray anlamaya çaltk. eklinde konutu.

KURTULUUMUZUN YEGANE KAYNAI BU YILDIZLARIN TAKP EDLMESDR

Sahabe Ay münasebetiyle bu yl hayatlar ele alnacak sahabe bilgilerini paylaan Akgönül, Bu yl ise yine Aere-i Mübeereden Talhat-ul Feyyaz ve daha baka güzel lakaplarla övülen Talha bin Ubeydullah efendimiz ile Allahn sevgilisinin sevgili ei, semadan inen ayetle temizlenen müminlerin annesi hazreti Aieyi ele alacaz. Bunlarn yan sra seminerlerimizde dört erkek sahabi olan Ebu Basir, Ebu Hureyre, Zeyd Bin Harise, Sad Bin Muaz ve yine dört hanm sahabi Cüveyriye bint El Haris, Ümmü Ruman, Afra Hatun ve Berireyi ileyeceiz inallah. dedi.

Söz konusu etkinliklerin hayrlara vesile olmas temennisinde bulunan Akgönül, Peygamber Sevdallar Vakf olarak Asr Saadette yetien bu yldzlarn takip edilmesinin; kurtuluumuzun yegane kayna olduuna inancmz tamdr. Risaletin yetitirdii nadide ahsiyetler olan sahabeler, nübüvvet mirasn bize tayan ve Sünnet ile Müslümanlar arasnda köprü olan bir nesil olmulardr. Özellikle genç kardelerimize örnek olacak olan, Mekkede zenginlii ve güzellii ile bilinen Talha bin Ubeydullah (r.anh), bir yönü ile iffetin de timsalidir. Genç baclarmza da örnekliin en güzeli olacak Risalet evinin iffetli kadn, iffeti Kuran vahyi ile mühürlenmi Aie Annemizi anlatacaz. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git