Katar Türkiye ilişkileri TBMM gündeminde

TBMM Genel Kurulu'nda Katar Türkiye ilişkileri değerlendirildi. Bu süreçte küresel barışa da katkı sağlanabilineceği açıklandı.

Haberler 07.06.2017 - 21:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda Katar Türkiye ilikileri deerlendirildi. Bu süreçte küresel bara da katk salanabilinecei açkland.

Kanunun gerekçesinde, 28 Nisan 2016 tarihinde Dohada imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasnda Katar Topraklarnda Türk Kuvvetlerinin Konulandrlmasna likin Uygulama Anlamas ile egemenlik, eitlik, karlkl sayg üzerine ve ulusal mevzuat ile uluslararas hukukun kapsam dahilinde, Katarn askeri kurumlarnn modernizasyonu; askeri eitim ve öretim alannda i birliinin çeitlendirilmesi; tatbikat, eitim ve öretim vastasyla Katar Silahl Kuvvetlerinin savunma imkan ve kabiliyetlerinin gelitirilmesinin desteklenmesi ve icra edilecek müterek eitim ve tatbikatlar ile iki ülkenin birlikte çalabilirlik ve egüdümünün artrlarak bölgesel ve küresel bara katk salanmasnn amaçland belirtildi.

ki tarafn yazl mutabakat ile uygun bulunacak dier görevlerin yerine getirilebilmesi maksadyla i birlii uygulamasnn ayrntlarnn, müteakiben akdedilecek protokoller ve dier düzenlemelerin de anlamayla belirlenmesinin hedeflendii kaydedildi.

Misyon balnda birliin asli görevi gerçekletirilecek müterek, birleik tatbikatlar ve eitimler vastasyla Katarn savunma imkan ve kabiliyetlerinin gelitirilmesini desteklemek; her iki tarafn da mutabakatna tabi olarak, dier ülkelerin silahl kuvvetleri ile eitim, tatbikatlar icra etmek ve üzerinde mutabk kalnacak terörizmle mücadele ile uluslararas bar destekleme harekatlarna katk salamak ve iki tarafn yazl mutabakat ile uygun bulunacak dier görevler olarak tanmlanyor.

Ana Sayfaya Git