Katil doktor akıllı çıktı!

İstanbul Adlı Tıp Kurumu, Diyarbakır'da avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık doktor Mesut Issı'nın akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin rapor hazırladı.

Haberler 27.04.2020 - 23:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu sank Issnn Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesinde tedavisinin ardndan stanbul Adli Tp Kurumu htisas Kuruluna sevk edildi.

stanbul Adli Tp Kurumu htisas Kurulu sank Iss hakknda hazrlad ve dava dosyasna konulmak üzere Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesine gönderdii raporda, sann 3 gün boyunca muayenesi, müahedesi, tetkikleri yapld belirtildi.

Raporda u ifadelere yer verildi:

Sankta ceza sorumluluunu etkileyecek veya ortadan kaldracak mahiyet ve derecede herhangi bir akl hastal veya akl zayfl tespit edilemedi. Dava dosyasnn tetkikinden de suç tarihinde suçunu takip eden günlerde de herhangi bir akli arza içinde olduuna delalet edecek tbb bulgu ve belgeye rastlanmad. Mesut Issnn ei kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, ruhsatsz silahlarla mermi satn alma, tama ve bulundurma suçlarna kar ceza sorumluluu tam olduu kanaat ve mütalaamz bildirir gözlem raporudur.

8 Haziranda tutuklu sank Issnn yarglanmasna devam edilecek.

STENEN CEZA

ddianamede, tutuklu sank Mesut Iss hakknda nitelikli kasten öldürmek ve ruhsatsz ateli silahla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan arlatrlm müebbet ile 3 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Doktor Mesut Iss, 19 Mays 2019da merkez Kayapnar ilçesinde boanma davasnn sürdüü ei avukat Müzeyyen Boylu Issy tabancayla 11 el ate ederek öldürmütü.

Ana Sayfaya Git