Katil kocaya müebbet

Diyarbakır'da birçok suçtan tutukluyken cezaevinden firar ederek hakkında koruma kararı bulunan eşini öldüren Veysi Yoldaş, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Remziye Yoldaş, öldürülmeden üç gün önce şiddet gördüğü eşine karşı polise başvurup koruma kararı aldırmıştı.

Haberler 19.05.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen yl 7 yandaki kzyla yolda yürüdüü srada cezaevinden firar eden kocas tarafndan av tüfeiyle kznn gözü önünde öldürülen Remziye Yolda (30) cinayetiyle ilgili dava, Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sank son savunmasnda piman olduunu belirterek, Cinayetten sonra birkaç kez intihar etmek istedim, ancak cesaret edemedim. zmire kaçtm ve burada daha önce hrszlk yaptm bir arkadamn evinde gizlendim dedi.

Annesi, babas tarafndan gözleri önünde öldürülen 7 yandaki A.Y ile pedagog eliinde alnan ifadesinde, Annemle yürürken babam önümüzü kesti. Babam annemin kendisiyle gelmesini, yoksa onu öldüreceini söyledi. Annem de onu gönderebilmek için Bak çocuu korkutuyorsun, yapma böyle deyince babam ate açarak annemi öldürüp ara sokaklara kaçt dedi.

SNYAL BLGSYLE ZMRDE ELENCE MEKANINDA YAKALANDI

Mahkeme, sann birçok suçtan tutuklu iken açk cezaevinden firar ederek iddet uygulad eini babasnn evinden almak istedii, cinayetten üç gün önce kaynpederinin çaltrd bakkal dükknna giden sann burada, einin boazn skarak, Eer benimle gelmezsen seni ve tüm aileni öldürürüm diyerek iddet uyguladn belirtti. Polise bavuran Remziyenin, firar eden einin kendisine ve çocuuna iddet uygulad için can güvenlii nedeniyle koruma karar aldrd, olay günü de Veysi Yolda, ei ve kzna arkadan yaklaarak Benimle gelmezsen, seni öldürürüm diyerek srarc oldu, ardndan av tüfeiyle eini kznn gözü önünde öldürüp kaçt anlatld.

Sann cinayet sonras bir akrabasnn adna GSM hatt çkarp kulland ve bu hattn sinyal takibi yapldnda zmirde bir elence merkezinden baz verdii, polis basknn fark edince de kaçt tuvalette yakaland kaydedildi.

Y HAL VE TAKTR NDRM YOK AIRLATIRILMI MÜEBBET

Mahkeme, sann tüfein kazara ate ald eklindeki savunmasnn suçtan kurtulmaya yönelik olduundan itibar edilmediinin altn çizdi. Adli sicil kaydna bakldnda birden fazla suç kayd olmas ve kadnn öldürülmeden 3 gün önce Aile Mahkemesinden ald uzaklatrma kararna ramen eini öldürmesi nedeniyle hakknda iyi hal ve taktiri indirim uygulanmasna yer olmadn ifade etti. Sann bir daha suç ilemeyecei yönünde mahkemede olumlu kanaat olumadndan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmasna oy birliiyle karar verildi.

Sann eini öldürdükten sonra baka bir silahla da çevreye rastgele ate açarak kaçmas nedeniyle kasten genel güvenlii tehlikeye sokmak suçunu da iledii için ayrca 6 ay hapisle cezalandrld.

Ana Sayfaya Git