Katil zanlısı Orhan’ın avukatları hakkında suç duyurusu

İpek Er’in ailesi ve avukatları, katil zanlısı uzman çavuş Musa Orhan’ın avukatlarının Er ve ailesine yaptığı dolayı haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

Haberler 08.10.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beeri ilçesinde 18 Austos 2020de uzman çavu Musa Orhan tarafndan tecavüz edilerek ölümüne neden olan pek Erin ailesi ve avukatlar, sanal medya paylam sitesi olan tweeter üzerinden sank Musa Orhann müdafiliini yapan avukatlarn duruma salonunda ve dnda aileye yönelik hakaretlerinden dolay hakknda suç duyurusunda bulundu.

ç BOALTILMI BR SAVUNMA

Orhann müdafiliini yapan avukatlarn mesleini icra ettii için hedef gösterildiklerini ve toplumsal linçe maruz kaldklar iddia edildii belirtilen açklamada Önemle belirtmek gerekir ki savunma hakk kutsall tartlmaz bir husustur. Savunma hakk bir toplumda adaletin tesisi için gereken en önemli husustur. Savunma hakkna yaplan bireysel, toplumsal, kurumsal ve devletsel müdahaleler kabul edilemez ve hiçbir avukat müvekkili üzerinden hedef gösterilip kriminalize edilemez ifadeleri belirtilirken avukatlk mesleinin belli etik ilkeler çerçevesinde icra edilmesi gerektii aksi taktirde içi boaltlm bir savunma hakkndan bahsedilemeyecei vurguland.

SUç DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Söz konusu sank müdafilerin herhangi bir mesleki etik ilkeye riayet edilmedii vurgulanan açklamada sank avukatlarn bugüne kadar pek Er ailesine hakaretlerine yer verildi. Açklamada unlara deinildi: Sank müdafileri duruma salonunda ve dnda sürekli olarak pek Ere, annesine, babasna, kardelerine hakaret etmilerdir. Bölge halkna aza alnmayacak sözler söylemi, bölgedeki bütün genç kadnlara hakaretlerde bulunmu, genç kzlarn para karl satldn iddia etmi, kendini sann abisi edasyla tantp onun yerine geçip ifade vermilerdir. Ayrca her seferinde müteki vekillerine hakaretler etmi, mahkeme heyetine kar dadan gelen talimatla hakaret edip tarafsz ve bamsz olmadklar iddiasnda bulunmu, soruturma aamasnda dosyadaki delilleri gazeteci kisvesi altndaki kiilere servis etmi, toplumsal alg yaratmaya çalmlardr. Son olarak ise sosyal medyada cinsel saldr dosyalarnda hassasiyeti bulunan kiiler üzerinde bask kurarak buray ekonomik bir çkar elde etmek için kullanma yoluna gidilmitir denildi.

Bu hususlarda sank müdafileri hakknda meslek etiini ve onurunu ayaklar altna alan sank müdafileri hakknda suç duyurusunda bulunulaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git