Katliam gibi kaza

Bitlis'te minibüs şarampole yuvarlandı: 10 ölü, 8 yaralı

Haberler 12.09.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Hizan ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çkan yolcu minibüsü, arampole yuvarland. Kazada akraba iki aileden 7si çocuk 10 kii hayatn kaybederken, 8 kii de yaraland. Kazada hayatn kaybedenlerden 3ünün stanbuldan taziye ziyareti için Hizana geldikleri örenildi.

Kaza, sabah saatlerinde Hizan ilçesine yaklak 40 kilometre uzaklkta bulunan Kalkanl köyü yaknlarnda meydana geldi. Kalkanl köyünden Hizana giden Eyüphan Ta yönetimindeki 65 AZ 282 plakal yolcu minibüs, kontrolden çkarak arampole yuvarland. Kazada, minibüste bulunan ayn aileden Osman (81), Gülnaz (65), Abdurrahman (11), smetullah (17), Büra (13) ve Bünyamin Tarhan (16) ile yine akrabalar olan Kenan (34), Senem (16), Mert (17) ve Büranur Atik (2) hayatn kaybederken; Zehra Atik, Nurcan Tarhan, Ümit çetin, Eyüphan Ta, Nurmuhammet Atik, Ali hsan Tarhan, Metiye Atik ve Mustafa Atik yaraland. Kazay görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Olay yerinden ambulanslarla alnan yarallar Hizan, Bitlis ve Tatvandaki hastanelerde tedaviye alnrken, 10 kiinin cenazesi ise Hizan Devlet Hastanesi morguna alnd.

TAZYE çN GELMLERD

Kazann haber alnmas üzerine Kalkanl köyünden çok sayda kii hastane önüne akn etti. Ölenlerin yaknlar hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Kazada yaamn yitiren Tarhan ailesinden 3 kiinin stanbulda yaad, amcalarnn yaamn yitirmesi üzerine Kalkanl köyüne taziye ziyaretine geldikleri örenildi.

VAL YARALILARI ZYARET ETT

Kaza, Hizan ilçesinde büyük bir üzüntüye neden olurken, Bitlis Valisi Oktay çaatay da ilçeye gelerek yarallar hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili bilgi veren Vali çaatay, Hayatn kaybedenlerden çounun çocuk olmas acmz daha da artrd. Kazann haber alnmasndan sonra da bölgeye hemen salk ve kurtarma ekiplerini sevk ettik. Yarallarmzn tedavileri sürüyor. Yaplan ilk tektiklerde durumlar iyi. Hayatn kaybedenler için de Allahtan rahmet diliyorum, yarallarmza da acil ifalar dilerim. Kazann nedeni ise yaplacak olan incelemelerin, soruturmalarn ardndan ortaya çkacak. Biz de olay yakndan takip ediyoruzdedi.

YAN YANA TOPRAA VERLDLER

kindi vaktinde klnan cenaze namaznn ardndan araçlara tanan cenazeler, Gayda Mezarlnda topraa verildi. Cenazelerin mezarla götürüldüü srada yolda uzun araç konvoyu olutu.

Cenaze törenine, kazada yaamn yitirenlerin ailesi ve yaknlarnn yan sra Bitlis Valisi Oktay çaatay, l Jandarma Komutan Tugeneral Nail lbey, Bitlis Emniyet Müdürü Yaman Arlar, Hizan Kaymakam Mustafa Köleolu, Milli Eitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, baz kurum amirleri ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git