Kato dağına kalekol üssü

İçişleri Bakanı Soylu, yeni yıla Belbuka kalekol üs bölgesindeki askerlerle girdi

Haberler 02.01.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, yeni yla Vann çatak ile rnakn Beytüebap ilçeleri arasndaki Kato Jirka bölgesinde bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlnda girdi.

Van Ferit Melen Havalimannda Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ve beraberindeki heyet tarafndan karlanan Bakan Soylu, buradan helikopterle çatak ile Beytüebap arasnda Kato Jirka bölgesinde yaklak 3 bin rakmda bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlna geldi.

Askerlerle sohbet ederek moral veren ve yeni yllarn tebrik eden Bakan Soylu, üs bölgesindeki kuleler ve yaam alanlarnda incelemelerde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, Mehmetçiin yeni yln kutlad

Bakan Soylu, yeni yla girilen ilk dakikalarda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan telefonla arayarak, bulunduklar bölge hakknda bilgi verdi.

Cumhurbakan Erdoan daha sonra üs bölgesinde görev yapan askerlere hitap etti.

Özellikle sayn bakanmzn böyle bir geceyi Ankara veya stanbul deil de sizlerle birlikte geçirmesinden duyduum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum diyen Erdoan, unlar kaydetti:

2020 yln geride braktk, u an 2021 ylna girmi bulunuyoruz. 2020 bizim için gerçekten çok skntl oldu. Özellikle koronavirüs skntlarn yaadk. Birçoklarmz yaknlarn kaybetti, Birçoklarmzn yaknlar u an hasta yatanda. Ölenlere Allahtan rahmet, hasta olanlara da Rabbimden ifa diliyorum. 2021 yln temennim odur ki inallah salk shhat ve afiyet içerisinde yaar ve ülkemizin de gelecei için çok daha güçlü bir yl olarak sürdürürüz.

Konumasnda Mehmetçiin bölgede özellikle terörle çok büyük bir mücadele verdiine dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, Jandarmalarmz olarak hakikaten bu snr boylarnda bizler için hep güven kayna oldunuz. Bundan dolay bata generallerimiz ve komutanlarmz olmak üzere tüm er, erba, uzman çavularmz, hepsini ahsm, ailem ve milletim adna tebrik ediyorum. Rabbim yar, yardmcnz olsun inallah. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

2021i bitirip 2022ye girerken inallah çok daha farkl bir Türkiye olarak bunu kutlar ve gelecee çok daha güçlü bir Türkiye olarak devam ederiz diyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum, sizleri Allaha emanet ediyorum. Jandarma Genel Komutanmz Arif paa ve beraberindekileri kutluyorum, bütün emir komutanz altndaki kardelerimi de gözlerinden öpüyorum.

Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin de Vatanmz ve anl bayramz için burada hazrz ifadesini kulland.

Üs bölgesi ziyaretinde Bakan Soyluya Vali Bilmez ve Jandarma Genel Komutan Orgeneral çetinin yan sra AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Jandarma Asayi Kolordu Komutan Tümgeneral Hüseyin Kurtolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Yüksel Yiit ve l Emniyet Müdürü Ali Karaba da elik etti.

Ana Sayfaya Git