Kaya'dan görev belgesi önerisi!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, “Tam kapanma döneminde e-devlet üzerinden izin belgesi almak yerine firmalar tarafından düzenlenecek görev belgesi yeterli görülmelidir ”diyerek öneride bulundu.

Haberler 03.05.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

29 Nisan ile 17 Mays tarihleri arasnda uygulamaya geçen sokaa çkma kstlamasnda izin belgelerinin e- devlet üzerinden alnmasna ilikin açklamada bulunan Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, görev belgesi önerisinde bulundu.

NACE KOD EKSKL VE UYUMAZLIKLARI VE SIKINTILARA NEDEN OLMAKTADIR

29 Nisan ile 17 Mays tarihleri arasnda uygulanacak olan Tam Kapanma kararnn ardndan içi ve iverenlerin çalma muafiyet belgelerinin kiisel bavuruyla e-devlet sistemi üzerinden alnabilecei belirtildiini belirten Kaya, Gerek e-devlet sistemi uygulamasnn ülkemizde henüz yeterince yaygnlamamas, gerekse de çok sayda çalann e-devlet ifresinin olmamas veya sistemi daha önce kullanmam olmalarnn yan sra son günlerde yaplan youn bavurular sistemin kilitlenmesine sebep olmaktadr. Dolaysyla izin belgeleri zamannda alnamamakta, tedarikçi, üretici ve ihracatç firmalarda üretim, ihracat ve pazarlama zincirinde aksamalar olmaktadr. Bunun yan sra tedarikçi ve imalatç firma NACE kodlarnn sistemde eksik yer almas, birden çok NACE koduyla üretim yapan firmalarn imalat kodunu gösteren NACE kodlarnn sisteme yüklenmemi olmas gibi NACE kod eksiklii ve uyumazlklar izin belgelerinin alnmasnda aksaklklara sebebiyet vermekte, dolaysyla üretim ve pazarlama alannda skntlara neden olmaktadr dedi.

GÖREV BELGESN FRMALAR DOLDURSUN

çileri Bakanl Genelgesinin 5. maddesinde belirtilmi olan ve EK-1de sunulan görev belgesi formunun ilgili firma tarafndan doldurularak 17 Mays tarihine kadar geçerli olacak ekilde onaylanmasnn yeterli görülmesini isteyen Kaya, Bölgemizin en gelimi kentlerinden biri olup imalat sanayi ve d ticaret potansiyeli ile oldukça önemli yer tutan ilimizde 10 binlerce insan imalat ve tedarik/lojistik sektöründe istihdam edilmektedir. Tam kapanma sürecinde içi ve iverenlerin ilerine gidip gelebilmeleri için E-Devlet üzerinden zin Belgesi alma art yerine, çileri Bakanl genelgesinin 5. maddesinde belirtilmi olan ve EK-1de sunulan görev belgesi formunun ilgili firma tarafndan doldurularak 17 Mays tarihine kadar geçerli olacak ekilde onaylanmasnn yeterli görülmelidir. Görev belgesi ile içi ve iverenlerin iletmelerinde üretim ve tedarik süreçlerini devam ettirmeleri ekonomimizin güçlenmesi, iç ve d pazar amzn gelimesi ve bölgede yaygn olan kayt d çalmann önüne geçilmesi açsndan oldukça büyük önem arz etmektedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git