Kayıp değilmiş Cinayet firarisi

Polisin aradığı kayıp Kübra’nın sırnını Jandarma’nın yürüttüğü cinayet soruşturması çözdü. Günlerdir aranın ve ailesi tarafından hayatından endişe edildiği iddia edilen 22 yaşındaki Kübra Ekin’in, Bismil’de vahşice öldürülen Kağanarslan cinayetinin şüphelisi olarak arandığı ortaya çıktı.

Haberler 09.12.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 13 Kasmdan beri kendisinden haber alnamayan Kübra Ekinin (22), Bismil ilçesinde öldürüldükten sonra yaklm cesedi bulunan Mehmet Berat Kaanarslan (26) cinayetinde üpheli olarak arand ortaya çkt.
Bismile 17 kilometre uzaklktaki Tatlçayr köyü mevkisinde 5 Kasm günü köylüler tarafndan arazide Mehmet Berat Kaanarslann cesedi bulundu. 22 Ekimde ailesi tarafndan kayp bavuru yaplan Kaanarslann öldürülüp, cesedinin yakld belirlendi. Olayyla ilgili yürütülen soruturmada Jandarma Suç Aratrma Timi (JASAT), 14 üpheli tespit etti. Adreslerine düzenlenen e zamanl operasyonla 11 üpheli yakaland. üphelilerden 7si tutuklanrken 4ü ise adli kontrolle serbest brakld.
ÜPHELLERDEN BR ÖLDÜRÜLMÜ
üphelilerinden Mehmet Can çeliknin 15 Kasmda silahla vurularak cinayete kurban gittii tespit edildi, 1 üphelinin yurt dna çkt, dier üphelinin ise mays aynda Balar ilçesi Lezgin Avc Caddesinde marketten ekmek alp dönerken kimlii belirsiz bir kiinin saldrsna urad beyanyla basnda gündem olan Kübra Ekin olduu belirlendi.
ALIVERE DYE çIKTI, BR DAHA DÖNMED
Kübra Ekin, 13 Kasm günü Balar ilçesi Baclar Mahallesinde birlikte yaad annesi Rahime Özdemire alverie gidiyorum diyerek evden ayrldktan sonra srra kadem basmt. Kznn bulunmasn isteyen Rahime Özdemir, soruturmann etkin yürütülmesi için Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezine bavurmutu. Basna da yansyan olay sonras Ekinin bulunmas için özel ekip kurulmutu.
TUTUKLANAN ÜPHEL LE PASAPORT çIKARMI
Yaplan aratrmada, Kübra Ekinin, Kaanarslan cinayetinin asli üphelilerinden tutuklanan F.F. ile birlikte 9 Kasmda ayn gün pasaport müracaat yapt ve Ergani ilçesinde olduu tespit edildi. Ekinin en son Hazro ilçesi civarnda görüldüü bildirildi. Kübra Ekinin yurt dna kaçan üpheliyle birlikte gittii deerlendiriliyor.
ÜPHELY TEHS EDEMEM
Bu arada Kübra Ekinin kyafetinden dolay saldrya uradn beyan etmesi üzerine polis ekiplerince yaplan çalmayla üpheli olarak tespit edilen Ö.A.nn yakaland ortaya çkt. Emniyete davet edilen Ekinin ise tehiste, O, olup olmadn bilmiyorum deyince Ö.A.nn serbest brakld ifade edildi.
Ekinin bulunmas için l Jandarma Komutanl ekiplerince kurulan özel ekiplerin youn çalmas halen devam ediyor

Ana Sayfaya Git