Kayıp Havva Aranıyor!

Karakaya Baraj Gölü'ne atlamış olabileceği değerlendirilen üniversite öğrencisinin bulunması için arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gelen ekip de dahil oldu

Haberler 14.12.2017 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda, Karakaya Baraj Gölüne atlayarak intihar etmi olabilecei deerlendirilen üniversite örencisi Havva Deringölün bulunmas için balatlan arama çalmalar devam ediyor.

Yaknlarnn 1 Aralktan itibaren haber alamad Kovanclar Meslek Yüksekokulu 2. snf örencisi 20 yandaki Deringölün bulunmas için yürütülen çalmalarda, genç kzn ayn gün Elaz Minibüs Terminalinden bindii minibüsün Malatyaya hareket ettii belirlendi.

Kömürhan Köprüsü yaknlarnda minibüsten inen Deringöle ait nüfus cüzdannn iki gün sonra köprü yaknlarnda balkç ana taklmas üzerine baraj gölünde AFAD ve Elaz l Emniyet Müdürlüü Su Alt Grup Amirliine bal ekiplerce arama balatld.

- Su alt tespit cihazyla gölde tarama yaplyor

Devam eden arama çalmalarna Deniz Kuvvetleri Komutanlndan gelen 14 kiilik özel ekip de dahil oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanl ekibince çalmalarda yüzer platform üzerine yerletirilen ROV ad verilen su alt tespit cihazyla gölde tarama yaplyor.

Baraj derinliinin yer yer 80 metreye ulat alanda gün boyu devam eden arama çalmalarn Deringölün yaknlar da takip ediyor.

Deringölün days Nafiz Bulut, AA muhabirine, 1 Aralktan bu yana haber alamadklar yeeninin bulunmas için balatlan çalmalar izlediklerini söyledi.

Yeeninin bir arkadana mesaj attn aktaran Bulut, Kaybolduu gün arkadana gönderdii mesajda Ben yüksek bir yerdeyim, intihar edeceim. yazm. Mesaj fark ettikten sonra arkada durumu kardeine haber veriyor. Bunun üzerine emniyet güçlerine durum iletildi. dedi.

Havva Deringölün Malatyaya yolcu tayan minibüse biniinin güvenlik kamerasndan tespit edildiini aktaran Bulut, sözlerini öyle sürdürdü:

Kömürhan Köprüsü yaknlarnda minibüsten inmek istemesi üzerine oför Burada inmek yasaktr. demi. O da oföre kzyor. oförde antiyede çalan mühendis sanp indiriyor. Daha sonra antiye çalan, bir bayann cep telefonu ile konuarak köprü üzerinden Malatya istikametine doru yürüdüünü görmü. Daha sonra balkçlar cüzdann bulmu. Göle atlayarak intihar etmi olabilecei ihtimali üzerine arama çalmalar balatld.

Ana Sayfaya Git