Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu Hükümet Konağı'nın yenisi için çalışmalar sürüyor

Mardin'in Derik ilçesinde, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün 10 Kasım 2016'da PKK'lı teröristler tarafından makamına yerleştirilen bomba ile şehit edilmesinin ardından bir daha kullanılmayan Hükümet Konağı'nın yenisinin inşaatı sürüyor. Yeni Hükümet Konağı'nın, Safitürk'ün şehadet yıl dönümünde hizmete açılmasının planlandığı belirtildi.

Haberler 27.09.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik ilçesinde 1961de dönemin Askeri Mardin Valisi Enver Kuray tarafndan açl yaplarak hizmete giren, Kaymakamlk, Adliye, Nüfus Müdürlüü, Mal Müdürlüü, lçe Seçim Kurulu ve cra Müdürlüü gibi kurumlarn bulunduu 2 katl Hükümet Kona, 10 Kasm 2016da, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün PKKl teröristler tarafndan makamna yerletirilen bombayla ehit olmasnn ardndan bir daha kullanlmad.

Kaymakamlk makam, lçe Emniyet Müdürlüü binasna, dier kurumlar ise farkl yerlere tand. Deriki 2016 ylnn Aralk aynda ziyaret eden çileri Bakan Süleyman Soylu, yeni Hükümet Konann yaplmas için talimat verdi. Bakan Soylunun talimat üzerine Prof. Dr. Aydn Ayaydn Caddesindeki mevcut binann yklmas ve yeni binann yaplmas için ihaleye çkld. Kaymakam Safitürkün ehit edildii eski binann ykm geçen yl tamamlanrken, yeni binann yapmna ise bu yl Nisan aynda baland.

EHADET YIL DÖNÜMÜNDE AçILACAK

Yeni Hükümet Konann açlnn, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün ehit edildii 10 Kasmda yaplmasnn planland belirtildi. Yeni Hükümet Konan yapan firmann yetkilisi Adnan Yüksel, 6 bin metrekare alanda süren inaatn maliyetinin 10 milyon lira olduunu ve 150 içinin çaltn söyledi. Binay, Mardin mimarisine özgü yaptklarn ifade eden Yüksel, d cephenin Midyattan getirilen talarla döeneceini belirterek, Nisan aynda yapmna baladmz Derik Hükümet Kona binamz özverili bir çalmayla bitmeye yakn bir haldedir. Planlam olduumuz bitim süresi Ekim aynn sonudur. lçemiz çok güzel bir hizmet binasna kavumu olacak. çerisinde ilçedeki tüm idari birimler, müdürlükler bulunacak. Toplam 4 kattan olumaktadr. Mardin mimarisine uygun bir ekilde Midyat tayla d cephesi yaplmaktadr. Hükümet Kona yeil alan, kapal ve açk otoparklardan olumaktadr. Projeye uygun çalmalarmz hzla devam etmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git