Kaymakama terör saldırısı girişiminde bulunmaya hazırlanan PKK'lı yakalandı

Hakkari Yüksekova'da kaymakama terör saldırısı yapmak üzere harekete geçen PKK'lı terörist yakalandı.

Haberler 25.07.2017 - 21:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Yüksekovada kaymakama terör saldrs yapmak üzere harekete geçen PKKl terörist yakaland.

Hakkarinin Yüksekova lçesinde PKKl kadn terörist E.ç. ilçe merkezinde kaymakamlk önünde keif yaparken polis tarafndan yakaland. Emniyetteki üst aramas ve sorgusunda kadn teröristin 2016 yl içerisinde çeitli bombal eylemlere katld belirlenirken, ilçe kaymakamna suikast yapmak için de keif yapt belirtildi.

Yüksekova Emniyet Müdürlüü tarafndan yaplan bilgilendirmede, 6 gün önce devriye görevi yapan TEM ubesi ekipleri, Kaymakamlk önünden Milli Egemenlik Caddesinden çkan polis araçlarn izledii tespit edilen Yüksekova nüfusuna kaytl 17 yandaki E.ç.yi takip etmeye balad. Polislerle göz göze geldii srada panikleyip ilçenin Kültür Sanat Soka yönüne hzlca ilerleyen E.ç. bunun üzerine durdurularak kimlik kontrolunden geçirildi. Yaplan kimlik kontrollerinde GBT ve UYAP kaydnn olmamas üzerine de üpheli E.ç. polis merkezine götürülerek burada üst aramasndan geçirildi. Üzerinde örgütsel dökümanlar olduu deerlendirilen 3 kat parças ve 1 not defteri çkt.

üpheli E.ç.nin yaplan sorgusunda ise 2016 yl içerisinde deiik tarihlerde emdinli krsalnda faaliyetlerde bulunduu ve emdinli krsalnda askeri aracn geçii srasnda EYP patlatlmas eylemine katld, bu eylem sonucunda 2 askerin ehit edildii saldraya katld, yine 2016 yl içerisinde bal olduu grupla birlikte emdinli Irak snrnda bulunan karakola taciz at eylemine katld ve ayn yl içerisinde terörist arkadalaryla birlikte emdinli Irak snrnda bulunan karakola roketli saldr eylemine katld, bu arada kendisini eylem hazrl için örgüt lideri tarafndan Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekiline suikast için ve Yüksekova ilçe güvenlik güçleri ile ilgili keif çalmas yapmak için görevlendirildiini beyan ettii belirtildi.

Yakalanan E.ç.nin yer göstermesi sonucunda ise 1 el bombas ve 1 roket sevk fieine el konuldu. E.ç.nin sorgusunun tamamlanmasnn ardndan bugün adli makamlara sevk edildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git