Kaytan öldürüldü

Öcalan'ın en yakınındaki isimlerden Başkanlık Konseyi üyesi Ali Haydar Kaytan'ın Kandil'e yönelik hava harekatında öldürüldüğü iddia edilirken, Van'da Ferman kod adlı Ercan Yacan isimli örgüt ayesinin yakalandığı bildirildi.

Haberler 17.09.2020 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalann en yaknndaki isimlerden Bakanlk Konseyi üyesi Ali Haydar Kaytann Kandile düzenlenen hava harekatnda öldüü iddia edildi. çileri Bakanl, geçen yl Irakn kuzeyindeki Kandil Goine bölgesinde sözde takm komutan olarak faaliyet yürüttüü tespit edilen Ferman kod adl terörist Ercan Yacann, Vanda yakalandn bildirdi.

BAKANLIK KONSEY ÜYES

PKK Bakanlk Konseyi üyesi Fuat kod Ali Haydar Kaytan, uzun zamandr ne açklama yapyor ne de görüntü veriyor. Bölgedeki yerel kaynaklarn verdii bilgilere göre, Kaytann Eylül 2019da Türkiyenin Kandile gerçekletirdii hava harekatnda öldüü belirtiliyor. Örgütten kaçarak teslim olan baz örgüt mensuplarnn da bu bilgiyi teyit ettii, ideolojik eitim ve motivasyon uzman Ali Haydar Kaytann uzun zamandr ortalkta görünmediini söyledikleri örenildi.

ERCAN YACAN YAKALANDI

çileri Bakanl, geçen yl Irakn kuzeyindeki Kandil Goine bölgesinde sözde takm komutan olarak faaliyet yürüttüü tespit edilen Ferman kod adl terörist Ercan Yacann, Vanda yakalandn bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Van ve rnak l Jandarma komutanlklar ile Van l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince müterek operasyon düzenlendi. Ferman kod adl Yacan, sakland ikamette yakaland. Örgütün gençlik yaplanmas içinde faaliyet yürüttüü, 2014te sözde özel kuvvetler eitimi ald, 2015-2016da örgütün krsal yaplanmasna katld, daha sonra Suriye ve Irakn kuzeyinde faaliyet gösterdii tespit edildi.

Yacann, 2019da Irakn kuzeyinde bulunan Kandil Goine bölgesinde sözde takm komutan olarak faaliyet yürüttüü, son olarak Vanda PKK/KCK terör örgütüne eleman temin etmek için çalmalar yapt belirlendi.

SRTTEK çATIMADA 5 ÖLÜ

Öte yandan, çileri Bakan Süleyman Soylu, Siirtte jandarma komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerinin Yldrm 11 Herekol Operasyonu kapsamnda 5 teröristi ölü ele geçirdiini bildirdi.

Soylu, Twitterdan yapt paylamda, unlar kaydetti:

Yldrm 11 Herekol Operasyonu kapsamnda, jandarma komando ve JÖH birliklerimiz bugün Siirtte 5 teröristi daha ölü ele geçirdi. Son 1 haftada 22 terörist ölü, 5 teslim ve 2 sa olmak üzere toplam 29 terörist etkisiz... Kahramanlarmza teekkürler.

Bakanlktan yaplan açklamada ise bugün yaplan hava destekli operasyonun Siirtin Baykan ilçesine bal Tandr Da bölgesinde gerçekletirildii vurguland.

Ana Sayfaya Git