Kayyım protestosuna beraat

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atamasına karşı başlayan eylemlerde yaptığı konuşmalarla “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla yargılanan KKP üyesi Yaşar Kazıcı beraat etti.

Haberler 06.10.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) üyesi Yaar Kazc hakknda 19 Austos 2019da Diyarbakr Büyükehir Belediyesine (DBB) kayym atanmasnn ardndan belediyenin karsnda balatlan eylemde yapt konuma ve belediye otobüsünde kayyma kar yaptklar eylem gerekçesiyle Halk kin ve dümanla alenen tahrik etme suçlamasyla dava açld. Diyarbakr 10uncu Asliye Ceza Mahkemesindeki karar durumasnda Kazc hazr bulundu.

ASIL SUç BELEDYEYE KAYYIM ATAMAK

Hakkndaki suçlamalara ilikin savunma yapan Kazc, öyle konutu: ddianamede kant olarak sunulan konumalarmn arkasndaym. Bahsi geçen konumann suç içerii oluturduunu düünmüyorum. Aksine belediyelere kayym atanmasnn seçme ve seçilme hakknn gasp edilmesi anlamna geldiini, bu hakkn gasp edilmesinin Anayasaya aykr olduunu ve esas suçun benim konumalarm deil belediyelere kayym atayanlarn ilediini düünmekteyim. Videolardaki konumalarmda içerisinde kin veya tahrik içeren tek bir cümle yoktur, konumalarn içerii çok açk bir ekilde kayymlarn atanmasn kabul etmediimizi ve halkmzn iradesine sahip çkmas için demokratik eylem yapma haklarn kullanmasna yönelik çardr. Beraatm talep ediyorum. Hakim, suç unsurlarnn olmamas ve delil yetersizliinden Kazcnn beraatna karar verdi.

Ana Sayfaya Git