Kazada protez bacağı kırılan ortopedik engelli kadın yardım bekliyor

Batman'da eşiyle beraber geçirdi trafik kazasında protez bacağı kırılan ortopedik engelli kadın, yetkililerin yardımını bekliyor.

Haberler 07.05.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkez Bçakç (Kerik) köyünde otostop ettikleri bir araca bindikten ksa bir süre sonra kaza geçiren Mustafa ve Fatma engül çifti ölümden döndü. Kazada, kemik kanseri olan ortopedik engelli Fatma engülün protez baca krld. Büyük bir maduriyet yaayan engül, yetkililerden yardm talebinde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, engül çifti, geçtiimiz hafta Batman merkeze bal Bçakç köyünden Diyarbakra gitmek için Tekin Koç yönetimindeki bir antiyeye ait 23 BR 093 plakal araca otostop çekerek bindiler. Araç, Batman merkeze doru seyrettii esnada yolda biriken çamurlu sudan dolay kaza yapt. Sürücü Koçun, Demirlipnar köy mevkiinde direksiyon hkimiyetini kaybederek, önce orta refüze çarpt, ardndan 8 takla attktan sonra kar eritte durabildii örenildi.

Kazada araçta bulunan sürücü Tekin Koç, Mustafa engül ile Fatma engül yaraland. çarlan ambulanslarla yarallar Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd. Hayat tehlikeleri olmayan kazazedelerin ksa bir süre sonra hastaneden taburdu edildiler.

Kazada araçta bulunan kanser hastas ve ortopedik engelli Fatma engülün yaklak 4 yl önce takt protez baca krld.

Yaanan kazayla ilgili bilgi veren Mustafa engül, Eim Fatma engül kanser hastas. Ben de kendim kalp hastasym. 21 Nisan Pazar günü saat 16.30 sralarnda köyümüzden Diyarbakra gitmek için yola çktk. Yolda bir arabay durdurduk. Arabaya bindikten sonra 2 kilometre ötede yolda biriken su nedeniyle trafik kazas geçirdik. Arabamz 8 takla att. Eim ortopedik engelli, bir baca yok. O nedenle protez baca vard. Protez baca krld ve kullanlamaz hale geldi. Bu konuda yetkililerden yardm istiyoruz. u anda eimin kaburgasnda ve srtnda krk var. Benim de srtmda ve kaburgalarmda yaralar olumu. çok hasar almz, bu konuda yetkililerden yardm istiyoruz. dedi.

Yaklak 9 yl önce çocuk dourma annda kemik kanseri hastalna yakalandn ve bir bacann kesilmek zorunda kaldn belirten Fatma engül, yaklak 4 yldr protez bacakla yürümeye çaltn söyledi.

Geçirdii trafik kazasnda protez baca krlan engül, yetkililere seslenerek yardmc olmalarn istedi.

Ana Sayfaya Git