Kazancı Bedih, mezarı başında anıldı

Şanlıurfa'da 19 yıl önce karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren gazelhan Kazancı Bedih için ölüm yıl dönümünde mezarı başında anma programı düzenlendi.

Haberler 20.01.2023 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bediüzzaman Aile Mezarlığındaki kabri başında gerçekleştirilen anma töreninde Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi, kabrine karanfil bırakıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gazetecilere, Kazancı Bedihin oğlu ve sevenleriyle anma programına katıldıklarını söyledi.

KAZANCI BEDİH MEZAR BAŞINDA

Kazancı Bedihin tüm sevenlerine selamlarını ileten Beyazgül, Kazancı Bedihi mezarı başında andık, sevenleri adına çiçeklerimizi de bıraktık. Gerçekten işi temiz, yüreği temiz, sesi temiz olan Kazancı Bedih, Şanlıurfanın önemli bir değeridir. Mütevazı bir insandı. Kazancı Bedihi kazanı başında işini yapan ama bulunduğu topluluklarda da hoyratlarını söyleyen ses olarak anacağız. dedi.

Kazancı Bedihin oğlu Naci Yoluk ise her yıl babasının mezarı başında anma etkinliği düzenlendiğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Bedih Yoluk ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004de Balıklıgöl yakınlarındaki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git