Kazara el bombası patladı

Yüksekova'da nöbet sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz için tören gerçekleştirildi.

Haberler 18.01.2022 - 03:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova 1inci Jandarma Komando Tabur Komutanlna bal ehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesinde görev yapan Jandarma Uzmançavu Ayberk Soyutemiz (23) el bombasnn kaza sonucu patlamasyla ehit oldu. Hava artlarnn düzelmesi ile cenaze helikopterle alnp, Hakkari merkeze getirilerek cenaze töreni düzenlendi.

KAR GEçT VERMED

Jandarma Uzman çavu Ayberk Soyutemiz, önceki gün Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklkta bulunan Kadköy köyüne ise yaklak 6 kilometre mesafede bulunan ehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesinde kazayla el bombasnn inflak etmesi sonucu ehit oldu.

BR GÜN SONRA ALINDI

ehidin cenazesi bölgede etkili olan tipi nedeniyle alnamad. Yer yer 1 metreyi aan kar ve kötü hava artlar nedeniyle helikopter bölgeye gidemeyince devreye yaknda bulunan Kadköy köyünde yaayan güvenlik korucular ve vatandalar da girdi.

Köyden yürüyerek üs bölgesine giden köylüler, bu anlar ise cep telefonuyla kaydetti. Kendisi de cenaze için köye giden Hakkari Valisi dris Akbyk, çekilen bu görüntüleri sosyal medya hesabnda paylat.

EHDE CENAZE TÖREN

Vali Akbyk, paylamnda ehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesinde ehit olan J.Uzm.çv Ayberk Soyutemizin cenazesini almak üzere kötü hava artlarna ramen seferber olan, çalmalara katlan kahraman Kadköy halkna teekkür ederim diye yazd. Cenaze, hava artlarnn düzelmesi ile helikopterle alnarak Hakkariye götürüldü..

FATH KILASINDA TÖREN

Soyutemiz (23) için tören düzenlendi. Fatih Klasndaki törene; Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Cumhuriyet Basavcs Bayram Örenci, l Jandarma Komutan Tugeneral Ahmet Kavukçu, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pnar, siyasi parti temsilcileri ile asker ve polisler katld. ehit Soyutemizin cenazesinin tören alanna getirilmesiyle 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu ardndan öz geçmii okundu. Dua edilmesinden sonra ehit Soyutemizin Türk bayrana sarl tabutu, silah arkadalarnn omuzlarnda helikoptere konuldu. ehit Ayberk Soyutemizin cenazesi, helikopterle Van Havalimanna buradan da uçakla memleketi Krehirin Akpnar ilçesine uurland.

Ana Sayfaya Git