Kebabçılar uzlaştılar

Gaziantep'te bir araya gelen Şanlıurfalı ve Adanalı kebap ustaları, birbirlerine kebaplarını yedirdi. Uzun süredir devam eden 'en güzel kebap' tartışması, ustaların iki lezzetin de kendine has olduğunu kabul etmesiyle tatlıya bağlandı.

Haberler 06.11.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Kalesi altnda Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneince bir araya getirilen Adanal ve anlurfal kebap ustalar hünerlerini sergiledi. 2 ilin ustalar kendilerine has yaptklar kebaplar ilere saplayarak mangalda piirdi. Pien kebaplar birbirlerine ikram eden ustalar lezzetleri tatt. Ustalar, iki lezzetin de kendine has olduu konusunda hem fikir olunca, tartmaya Antep baklavas yiyerek son verdi.

ADANA KEBABINI URFALI USTALARIMIZA KRAM ETTK

Adana kebabnn özelliklerini anlatan ve iki kebabn ayr lezzetli olduunu ifade eden Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dernei Adana ube Bakan kebapç ustas Bilal Sertta, Uzun zamandr süre gelen Adana-Urfa kebab husumetini burada tatlya balamak istedik. u anda Gaziantepte kebaplarmz yaptk. Adana kebab kaburga etinden yaplr. Toroslarda yetien hayvanlarn kaburga etini zrhtan geçirerek yaparz. çine toz biber ve tuz koyarz. Kebabmz yaptk Urfal ustalarmza ikram ettik. Biz de onlarn kebaplarn tattk dedi.

TARTIMAYA SON VERDK

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dernei anlurfa Temsilcisi kebapç ustas Faruk Akba, Adanal ustalar ile aralarnda en güzel kebabn kime ait olduu konusunda anlamazlk bulunduunu ve tartmalara son verdiklerini belirterek, anlurfa kebabnn temsilcileri olarak biz sahadayz. Uzun dönemden beri Adanal kardelerimizle kebap anlurfann kebap Adanann diyerek bir tartmamz vard. Adann kebab kendisine özgü anlurfann kebab kendisine özgü güzeldir. Biz insanlara güven veren bir lezzete sahibiz. Kebabmzn en büyük özellii doal olmasdr. Özellikle Karacada bölgesinde yetimi olan kuzularn etinden yaplm olmasdr. Baka yörede yapld zaman asla Urfa kebabnn lezzetini alamazsnz. anlurfa kebabnn o doal rengi hiçbir baharat konulmadan oluur. çinde sadece kaya tuzu kullanlr. Biz buraya geldik çok güzel bir program oldu dedi.

TARTIMAYI GAZANTEPTE TATLIYA BALADIK

Gaziantepli kebap ustas Erkan Ayk, tartmay Gaziantep baklavas tatlya baladklarn belirterek öyle konutu:

anlurfa ve Adanal ustalarmz Gaziantepte arladk. ki tarafnda kebabn usta olarak tattk ve bu husumeti burada bitirmi olduk. Adanann kendine has özellii olan kebab ayr lezzetli, anlurfann kendine has özellikleriyle yaptklar kebap ayr lezzetli. kisi de çok lezzetli. Önemli olan ülkemizi ve ehrimizi tantmak. Bu husumeti Gaziantep baklavas ile tatlya baladk.

Ana Sayfaya Git