Kedi Kurtarma Operasyonları!

Diyarbakır'da ağacı silkeleyip, mahsur kediyi açtıkları battaniyeye düşürerek kurtardılar. Batman'da ise Direkte mahsur kalan kedi, kurtarma sırasında atlayıp kaçtı

Haberler 01.04.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Merkez Yeniehir ilçesinde çkt aaçta mahsur kalan kedi, vatandalar tarafndan kurtarld. Kedinin, aaca çkan bir bina görevlisinin dallar silkelemesiyle, aada gerilen battaniyenin üzerine dütüü anlar, cep telefonuyla görüntülendi.

Merkez Yeniehir ilçesindeki bir sitenin bahçesinde çkt 10 metre yüksekliindeki aaçta mahsur kalan kediyi kurtarmak için çevre sakinleri seferber oldu.

BATTANYE AçILDI

Bir bina görevlisi vatandalarn uyarsna karn aaca trmand. Aadakiler de kedinin bulunduu bölgenin altna battaniye gerdi. Görevlinin dallar silkelemesiyle birlikte kedi önce battaniyenin üzerine, ardndan da yere dütü. Kendisini toparlayan kedi, hzla uzaklat. Vatandalar, görevliyi alklayarak kutlad. Bir süre sonra site sakinleri tarafndan bahçede bulunan kedi, doyuruldu.

Kedinin kurtarlmas için verilen çaba, bir vatanda tarafndan cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.

KENDN ATLADI

Buarada, Beiri ilçesine bal çrl köyünde göreve giden Dicle Elektrik Datm A.. (DEDA) ekipleri, bir kedinin trmand elektrik direinde mahsur kaldn fark etti. DEDA görevlileri kurtarma çalmas için hazrlk yaparken, kedi direin tepesine trmand. Bir görevli, elinde torba, yüzünde koruyucu maske ile diree çkarken, kedi birkaç metre indikten sonra yaklak 7 metrelik yükseklikten atlad. Kedi ksa sürede gözden kayboldu. Olay, bir DEDA görevlisi tarafndan cep telefonuyla kaydedildi.

Ana Sayfaya Git