Kediler podyuma çıktı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından geleneksel hale getirilen “Van Kedisi Güzellik Yarışması”na katılan kediler, podyumda hem güzelliklerini hem de hünerlerini sergiledi.

Haberler 01.04.2018 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir gözü turkuaz, dier gözü kehribar, ipeksi beyaz tüyleri ve sevimliliiyle insanlar kendine hayran brakan Van kedisi hakknda farkndalk oluturan Van YYÜ Kedi Aratrma Merkezi, Van Büyükehir Belediyesi destekleriyle Shopping Fest etkinlikleri kapsamnda Van Kedisi Güzellik Yarmasnn üçüncüsünü düzenledi. Birbirinden güzel 14 Van kedisi, turkuaz halda yürüyerek 3 jüri üyesiden puan almaya çalt. 3 jüri üyesinden puan almaya çalan Van kedileri bir biriyle yarrken, jüri üyeleri kedileri seçmekte zorland. Vatandalarn büyük ilgi gösterdii yarma çekimeli geçerken, Yasemin Özdemirin Sezar isimli kedisi birinci oldu. Güzellik yarmasnn ikincisi, Tülay Erdönmezin kedisi Yeliz, üçüncüsü ise Merve Tarçnn kedisi Mavi oldu. Dereceye giren kedi sahiplerine ödülleri Vann kurtuluunun 100üncü yldönümü 2 Nisanda düzenlenecek törenlerde verilecei belirtildi.

Kediyi sokakta bulup büyüttüm

Birinci olan Sezar isimli kedinin sahibi Yasemin Özdemir, Sezar sokakta bulup büyüttüünü belirterek Kedi güzellik yarmasna olan ilgiden dolay çok mutlu olduk. Buradan hayvan severlere çarm olacak. 5 aydr Sezar ile birlikteyim. Bu sürede hayatm deitiini söyleyebilirim. Kedileri satn almayn, sahiplenin lütfen dedi.

Bütün Van kedileri çok güzeldir

YYÜ Van Kedisi Aratrma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, bütün Van kedilerinin güzel olduunu belirtti. Van kedisiyle ilgili farkndalk oluturmak amacyla Van Kedisi Güzellik Yarmas düzenlediklerini ifade eden Kaya, Bu yl 3üncüsünü düzenlediimiz Van Kedisi Güzellik Yarmas festival programna denk geldi. Van kedisi güzellik yarmalarn her yl geleneksel olarak düzenliyoruz. Amacm Van kedisiyle ilgili duyarllk oluturmak, bilinç düzeyini artrmak, insanlara hayvan sevgisini alayabilmek. Yoksa çirkin Van kedisi yok zaten. Bütün Van kedileri çok güzeldir. Dolaysyla amacmz Van kedileriyle ilgili bir duyarllk oluturmak dedi.

Ana Sayfaya Git