Kemalbay: Bu nöbet sivil ölümlerine itiraz içindir!

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Başlattığımız vicdan ve adalet nöbeti bütün sivil ölümlerine itiraz etmek, bütün sivil ölümleri teşhir etmek, onlara karşı mücadele etmek içindir." dedi.

Haberler 27.07.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesindeki Ekin Parknda HDPli milletvekilleri ile açklama yapan Kemalbay, dün balattklar vicdan ve adalet nöbetinin Türkiye halklarna bir sesleni, halklarn adalete, eitlie ve bara kavumas için bir mücadele olduunu savundu.

Kemalbay, Diyarbakrda, 7 Haziran 2015teki milletvekili genel seçimi öncesinde düzenlenen mitingde 4 kiinin hayatn kaybettii, çok sayda kiinin yaraland 2 patlamaya ilikin 5 sann yargland davayla ilikin, unlar ifade etti:

Eer Türkiyede adalet, bamsz bir yarg, demokrasi olsayd 5 Haziran 2015te yaanan bu katliam effaf bir ekilde aratrlsayd, bütün sonuçlaryla deerlendirilseydi, suçlular ortaya çkartlsa ve cezalandrlsayd, 5 Haziran katliamndan gerekli dersler alnsayd 20 Temmuz Suruç katliam da olmayacakt, 10 Ekim Ankara Emek Bar demokrasi mitingine saldr ve oradaki katliam da gerçeklemeyecekti. Daha sonra gerçekleen ve Türkiyedeki bu karanl yaratan siyasi atmosfer de gerçeklemeyecekti. çalayandaki Cumhuriyet gazetesi muhabirlerine ve yazarlarna yönelik hukuksuz süren rehin alma durumu ve mahkemede olduu gibi, yine Ankara Sincanda gerçekleen HDPye yönelik bu saldrda olduu gibi, hukuk olmad, yarg bamsz ve tarafsz olmad için bizler burada vicdan ve adalet nöbetindeyiz.

Bölgede baz belediyelere görevlendirme yaplmasn eletirerek, 28 ubat postmodern darbesine deinen Kemalbay, öyle devam etti:

Biliyorsunuz 28 ubat postmodern darbesi olmutu ve bu darbe Tayyip Erdoan tarafndan sürekli olarak maduriyet gerekçesi yaplmt. AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenmek istiyorum. 28 ubat darbesi, size stanbul Belediye Bakan iken, Diyarbakr Belediyesine ve Kürt corafyasndaki belediyelere yaptnz gibi muamele etseydi siz imdi nerede olurdunuz? Halklarn iradesini yok saymanz, HDPyi kapsna kilit vurmadan kapatmann kurnazlklar peinde olmanz bunun emareleri, göstergeleri. Belediyeleri hakknzla alamadnz halde belediyelere kayyum atayarak hukuksuz bir ekilde halkn iradesini yok saymanz yine bunun en önemli göstergesi.

- Tuncelide teröristlerce katledilen öretmen

Sivillerin katledilmesine kar duyarl olunmasn isteyen Kemalbay, Tuncelide PKKl teröristlerce snf öretmeni Necmettin Ylmazn katledilmesini basn açklamasyla knadklarn bildirdi.

Kemalbay, unlar kaydetti:

Bütün sivil katliamlarna duyarl olmak zorundayz. Sivil ölümler olmasn diye mücadelemizi yükseltmek zorundayz. Bu corafyada bundan önce 10 bini akn yargsz infaz olduunu hepimiz biliyoruz. Balattmz vicdan ve adalet nöbeti bütün sivil ölümlerine itiraz etmek, bütün sivil ölümleri tehir etmek, onlara kar mücadele etmek içindir.

6 milyonu akn halkn iradesiyle seçilmi 10 milletvekilinin seçmenlerine ulamasnn önünde gördüünüz barikatlar ve polis ablukas, panzerler bulunuyor. Bizler ablukaya, kuatmaya kar direniimizi sürdüreceiz. Bar, adaleti, özgürlüü ve eitlii savunacaz, halklarn eitlii ve özgürlüü için mücadele etmeye devam edeceiz.

Konumalarn ardndan milletvekillerinin bekleyii sürüyor.

Ana Sayfaya Git