Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi'ne devredildi

Maltepe’de bulunan Kenan Evren Kışlası, Erdoğan'ın talimatı üzerine Marmara Üniversitesi’ne devredildi.

Haberler 15.06.2017 - 20:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maltepede bulunan Kenan Evren Klas, Erdoann talimat üzerine Marmara Üniversitesine devredildi.

Maliye Bakanl, Milli Savunma Bakanl, Toplu Konut daresi Bakanl ve Marmara Üniversitesi arasnda imzalanan devir protokolü ile üniversitenin Halkal, Bahçelievler ve Nianta yerlekelerinin TOKye devri karlnda Kenan Evren Klas arazisi Marmara Üniversitesine devredildi. Ayrca, yeni yerlekede ina edilecek olan bina ve tesisler TOK tarafndan yaplacak.

Konu ile ilgili bir açklama yapan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Kenan Evren Klasnn devralnmas ile Marmara Üniversitesi tarihinin en büyük projesini gerçekletirdiklerini belirterek, Devri gerçekletirilen arazide gelecein Marmaras ina edilerek Türk yükseköretim sisteminde deta bir çr açlacak.

Üçüncü nesil üniversite vizyonunun bütün boyutlaryla hayata geçirilecei yeni yerleke, bütün akademik faaliyetlerin en ileri teknolojilerle yaplaca modern bir altyapya sahip olacak. Teknopark; AR-GE laboratuvarlar, eitim birimleri, kongre merkezi, kültür-sanat ve spor tesisleri, sosyal meknlar, örenci yurtlar, konukevi, rekreasyon alanlar ve dier bilimsel ve sosyal donat alanlar ile model bir yerleke ina edilecek.

Kendi alannda Türkiyenin en gelimii olan Marmara Üniversitesi Salk ve Eitim Yerlekesi ile entegre hizmet verecek olan yeni yerlekemiz, mükemmel coraf konumu ve gelimi ulam imknlar bütün Marmaraya hizmet sunacak bölgesel bir bilim, eitim ve ar-ge merkezi olacaktr. Ülkemizin geleceinin ekillenecei 2023 ve 2053 hedeflerine ulalmas sürecinde önemli bir misyon üstlenecek olan üniversitemize böylesine bir imkn sunduklar için Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoana minnet ve ükran duygularmz arz ederiz. Yarnn Marmarasn el birliiyle ina ederek daha mutlu ve baarl bir gelecee hep birlikte yürüme temennisiyle emei geçen herkese teekkür ederim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git