Kendimi korudum yoksa kaçıracaktı

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 239 ailenin evlat nöbeti, 798'inci günde de devam ediyor. 2013'te 15 yaşındayken kaçırılan Zübeyde için annesiyle oturma eylemini sürdüren Fadile Koç (20), ablasının zihinsel engelinden yararlanılarak kaçırıldığını belirterek, "Eğer ben kendimi korumasaydım beni de kaçıracaklardı" dedi.

Haberler 09.11.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 239 ailenin 798 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 33 aile çocuklarna kavutu.

ABLASI çN EYLEMDE

Hakkarinin emdinli ilçesinde 15 yandayken kaçrlan ablas Zübeyde için annesi Esmer Koç ile birlikte oturma eylemini sürdüren Fadile Koç, unlar söyledi:

2013 ylnda köye götürme bahanesiyle ablam götürüp PKKya teslim ettiler. 8 yldr bu acy çekiyoruz. Acmza sebep olanlar HDPdir. HDP eittir PKKdr. Annemle birlikte 3 yldr HDP il binas önünde evlat nöbeti tutuyoruz. Ablam kurtarrz inallah, döner. Ablam kaçrrlarken daha 15 yandayd. Ayaklarndan ameliyat olmutu, hastayd. Eer ben kendime sahip çkmasaydm, kendimi korumasaydm beni de kaçracaklard. Allah devletimizden raz olsun 3 yldr burada bizim için urayorlar. Ablamn zihinsel engelli raporu vard. Bundan yararlanarak onu kaçrdlar. Ablam kaçranlar, akrabalarmzd. Biz davac olduk. u an hapisteler ve müebbet hapis cezas aldlar. nallah buradaki tüm anneler de evlatlarna kavuur ve bu ac diner. Ablama da buradan çarda bulunmak istiyorum. Eer beni görüyorsa ya da duyuyorsa, onu çok özledim. Bir an önce onu görme ümidiyle burada oturuyorum. nallah ben ablama kavuurum, buradaki tüm anneler de evlatlarna kavuur.

Ana Sayfaya Git