Kendini Eve Mahkum Etmedi

Hastalığının eve kapatmasına izin vermedi, üniversite öğrencisi oldu

Haberler 14.01.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda kelebek hastal olarak bilinen epidermoliz bülloza hastal ile doan 18 yandaki Mutlu çalr, lise eitimini tamamladktan sonra üniversiteye balayarak imkansz baard.

Kelebek hastal ile doan çalr, bin bir zorluklarla balad eitim hayatn üniversiteye tamay baard. lk, orta ve lise eitimini eve gelen öretmenlerle alan çalr, daha sonra girdii üniversite snavlarnda Eskiehir Anadolu Üniversitesi büro yönetimi bölümünü kazand. Kalabalk ortamda snava giremedii için gözetmenler eliinde evde snavlara giren çalrn en büyük hayali, düme korkusu yaamadan arkadalar gibi gezmek.

Yaam ile ilgili açklamalarda bulunan Mutlu çalr, hastalnn farkna 6 yandan sonra vardn söyledi. çalr, lk zamanlar çok zorlanyordum ama zaman geçtikçe annemin de yardm ile kendimi pansuman etmeyi örendim. lk, orta ve lise eitimini evde tamamladm. Üniversite snavlarna evde girdim ve Eskiehir Anadolu Üniversitesi büro yönetimi bölümünü kazandm. imdi de snavlara yine gözetmen eliinde evde giriyorum. En büyük hayalim bir i sahibi olup arkadalarm gibi gönlünce gezebilmek dedi.

Ana Sayfaya Git