Keşif yapmışlar!

Soygun girişiminde bulunan zanlılar, olaydan önce keşif yapmış, telefonda şifreli konuşmuş Soygun girişiminde bulundukları kuyumcuda iş yeri sahibini öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan 2 şüphelinin olaydan önce keşif yaptıkları, sonrasında ise telefonda şifreli görüştükleri ifadelerine yansıdı

Haberler 09.01.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda soygun giriiminde bulunduklar kuyumcuda i yeri sahibini öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan 2 zanlnn olaydan önce keif yaptklar, sonrasnda ise telefonda ifreli görütükleri belirlendi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 22 Aralk 2020de merkez Balar ilçesinde kuyumcuda yaanan soygun giriimi ve i yeri sahibinin öldürülmesine ilikin tutuklanan M.E. (24) ve B.G. (18) hakknda yürütülen soruturma sürüyor.

SOYGUNA MÜSAT YER

Tutuklanan M.E, ifadesinde, olaydan 15 gün önce arkada B.G. ile kuyumcunun önünden geçerken soyguna müsait bir i yeri olduu konusunda konutuklarn belirtti.

Maddi olarak sknt yaadklar için bu i yerini soyup bir eyler elde etmek istediklerini kaydeden M.E, kuyumcuyu soymak için plan yaptklarn bildirdi.

M.E, ifadesinde u bilgileri verdi:

ÖNCEDEN PLANLAMITIK

B.Gye Bende pompal tüfek ve tabanca var. Pompaly ben kullanrm, tabancay sen kullanrsn. Soygun yapp oradan alacaklarmz paylarz. Ben de kar maskesi, eldiven, çanta ve silah olacak. Silahla içeriye girdikten sonra sen çantayla malzemeleri alrsn. dedim. Olaydan 3-4 gün önce de 2 kez sabah ve öle saatlerinde keif amaçl i yerini kontrol ettik. Ben önden girip içeride bulunanlar kontrol ettikten sonra B.G. altnlar çantaya koyacakt.

ANNESNN SOPALARI

Soygun yapacaklar gün yine kuyumcu dükkann bir süre izlediklerini anlatan M.E, Dükkana girdikten sonra tezgahta bulunan kiiye geç kenara diye bardm. Elini silaha attn görünce korkutmak amacyla omuzuna sktm. Saçmalar dalnca gösüne isabet etti ve yere dütüünü gördüm. Tezgahn arkasna gidip altnlar almak istedim. Maktulün annesi gelerek elinde sopayla bana vurdu. Elimdeki silah bouma srasnda ald. Olay yerinden bir ey almadan kaçtk. Uzaklatktan sonra kar maskesi ve eldivenleri çöpe atarak dikkat çekmemek için yürümeye baladk. ifadelerini kulland.

FREL GÖRÜMELER

M.E, akama doru söz konusu olaya ilikin çevreden bilgi almak amaçl Kaynartepe Mahallesine gittiini ancak herhangi bir bilgi alamadn belirtti.

Soygun giriiminin ardndan telefonda B.G. ile ifreli konutuklarna dikkati çeken M.E, ifadesinde unlar kaydetti:

Telefonda ifreli konumalarmzda geçen motor olarak kastettiimiz silaht. Büyük motor dediimiz ise av tüfei, küçük motor ise tabancayd. Orijinal ve klktr derken ise deerli ve kymetli manasnda kullandm. çay içip çkacaktk derken soygun amaçl kuyumcuya girip altnlar alp, oyalanmadan hemen çkmakt. çarptmz çocuk derken de kuyumcuda yaraladm kiiydi.

B.G. ise olay srasnda öldürülen kuyumcunun annesinin arkada M.Eye saldrdn görünce ate etmek isterken, tabancasnn tutukluluk yaptn ileri sürdü. Kuyumcudan çktktan sonra M.Enin bu olayn kendi aralarnda kalacan söylediini iddia eden B.G, kimseye anlatmamas noktasnda da arkadann kendisine uyarda bulunduunu anlatt.

OLAYIN GEçM NASIL OLDU

Merkez Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesi Nükhet Cokun Caddesindeki bir kuyumcuya 22 Aralk 2020de giren maskeli 2 zanl, soygun giriiminde bulunmu, i yeri sahibi Sinan Yolda (21) silahla vurarak olay yerinden kaçmt. Ar yaralanan Yolda, kaldrld hastanede kurtarlamamt.

Kaçan üphelilerin yakalanmas için l Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi ekiplerince sürdürülen çalmalar kapsamnda bölgedeki 112 ayr i yeri kameras ile Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kaytlarna ait 260 saatlik görüntü incelenmi, üphelilerin B.G. (18) ve M.E. (24) olduu tespit edilmiti. Operasyonla yakalanan zanllar, dün tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git