KESK: Taciz edilen kadınlar tehdit ediliyor

KESK, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde taciz edilen kadınların şikayetlerinden vazgeçmeleri yönünde tehdit edildiğini açıkladı.

Haberler 04.03.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Amed ubeler Platformu, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünde yaanan mobbing, taciz ve usulsüzlüklere dair müdürlük binas önünde açklama yapt. KESK Amed ubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Candar, mobbing, taciz, usulsüzlüklerin kentteki tüm kurumlara sirayet ettiini söyledi.

TACZ VE TEHDT

SES Diyarbakr ubesi Kadn Sekreteri Fatma Yldzhan ise, müdürlükte kadn ve çocuklarn yaadklarna dair bilgiler paylat. Yldzhan, idarecilerin kadnlara yönelik taciz ve mobbing uygulamalarn olduunu ve bunlarn birçouna soruturma dahi açlmadn ifade etti. Açlan baz soruturmalarn üstünün örtüldüünü kaydeden Yldzhan, Hakknda bu iddialar olan kiiler, idarecilik yapmaya devam etmekte. Hatta madur olan kadnlarn yerleri deitirilmekte, ikayetlerinden vazgeçmeleri için tehdit edilmektedir. çalma arkadalarn ziyaret etmek için kurulua giden kadn çalan, güvenlik zoruyla kurumdan çkararak hakaret eden idareci, halen bu koltuu igal etmeye devam etmekte. Sabah kahvalt yaplyor bahanesiyle, kadn çalanlarn fotorafn çekmektedir ifadelerini kulland.

HURDALAR SATILDI

l Müdürlüünde bir idarecinin kuruma ait hurdalar sattn ancak aradan geçen zaman ramen soruturmann sonuçlandrlmadn kaydeden Yldzhan, söz konusu idarecinin görevinin banda olduunu aktard. Yldzhan, Bütün bu usulsüzlüklerin yannda, kendilerine yanda olmayan ve mesaiye on-on be dakika geç kalan kadn çalanlar bata olmak üzere birçok çalana soruturma açlmakta, yer deiiklii ile tehdit ve mobbing uygulanmaktadr. Kurumda taciz ve yolsuzluk yapanlar korunuyorken, onuruyla çalan sosyal hizmet emekçilerinin ise hiçbir gerekçe gösterilmeden yerleri deitirilmektedir diye konutu.

BAKANLIA çARI

Diyarbakr Valilii ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlna iddialar aydnlatmaya çaran Yldzhan, l Müdürlüünün sendikay ve kadnlar muhatap alncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulad. Yldzhan, tacize, usulsüzlüe, hrszlk ve mobbinge kar hep l Müdürlüü önünde olacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git